OGLEDALO, OGLEDALCE TKO JE NAJGORI NA SVIJETU?!

Kampanja samo što nije počela! Sve je na margini osim nekolicine Zakona koje moramo usvojiti po žurnom postupku jer što reći kad NAROD upita: Ogledalo, ogledalce tko je najgori na svijetu?

Marketinške agencije učiniće sve što je u njihovoj moći da NE VIDIMO, NE ČUJEMO, NE REAGIRAMO na sve ono što godinama razara ovu zemlju. Smiješit će nam se neka „nova“ lica, predstavljat će nam neku „novu“ snagu s kojom ćemo zakoračiti u bolje sutra i koja jedina zna ono što je za nas sviju najbolje.

 

Na trenutak bi trebali zaboraviti da su to ONI isti što su davne 1997.godine donijeli Zakon o privatizaciji poduzeća ( sl.Novine F BiH br.27/97 s do sada „xy“ izmjena i dopuna ) po kojem su poduzeća, u kojima su ONI imenovali upravljačku strukturu, trebala izraditi program i početni bilans za privatizaciju i dostaviti ga, sada već nadaleko čuvenim Agencijama za privatizaciju. ONI su bili u obvezi da osnuju Direkciju za pasivni podbilans, što u prijevodu znači „ Agencija u kojoj bi bila evidentirana sva prava, potraživanja i obaveze bosansko-hercegovačkih poduzeća koja su ostvarena u državama bivše SFRJ.“ U toj Agenciji bila bi naznačena i sva imovina tih poduzeća – fabrike, skladišta, oprema, poslovni prstori,stanovi. Njihov zadatak bi bio da to čuvaju do dana kada bi se to riješilo Sporazumima između država nastalih na tlu bivše SFRJ.

Federacija BiH, odnosno ONI koji su je vodili, osnovali su ovu Direkciju tek 2010.godine!!!!!

Iako je Zakon iz 1997.godine imao i kaznene odredbe, nitko po tom zakonu nije odgovarao.

U međuvremenu, unutar tih 13 i više godina, ONI su zajedno sa svojim prijateljima u bivšim republikama SFRJ prodavali u bescjenje imovinu radničke klase Bosne i Hercegovine!!!!!!

Potraživanja koja su imale bosansko-hercegovačke firme naplaćivana su bez znanja Parlamenta i trošena bez kriterija i Odluka Parlamenta, a radi se o višemilionskim iznosima.

U odgovoru na izaslaničko pitanje koje sam 2007.godine postavila u Domu naroda, a tiče se imovine, prava i potraživanja Agrokomerca d.d. Velika Kladuša koja se vode u PASIVNOM PODBILANSU, naznačeno je da Agrokomerc NEMA prijavljenih prava i potraživanja u pasivnom podbilansu.

Samo 7 godina kasnije, Vlada Federacije donosi Odluku o prodaji poslovnih prostorija Agrokomerca u Hrvatskoj!!!! ONI u BiH i ONI u Hrvatskoj znaju da je sve to NAROD platio.

I dok Vlada donosi Odluke o brisanju višemilionskih iznosa iz pasivne podbilanse, ja strpljivo čekam odgovor na izaslaničko pitanje ( u prilogu ) kako bi radnici Agrokomerca ali i oni iz Krivaje, Hidrogradnje, Energoinvesta, Energopetrola, Šipada, UNISA, Visokog … konačno znali za koga su radili do 1992.godine i kako da odgovore kada ih pitaju:
Ogledalo, ogledalce tko je najgori na svijetu?

VI, VI ste najgori ali gori od vas su ONI što su bili prije VAS !!!!

IZASLANIK:
Elvira Abdić Jelenović