OBAVIJEST ZA JAVNOST

Povodom održavanja XIX redovne sjednice Općinskog vijeća, Klub Laburista BIH daje slijedeću

Obavijest za javnost

Nakon višemjesečnog pokušaja da se održi XIX redovna sjednica, od strane Kluba vijećnika Laburista BIH, danas je održan prvi dio sjednice.

Usvojeni dnevni red sjednice imao je 37.tačaka, a Inicijativa za smjenu Načelnika, zbog koje se blokirao rad Vijeća, je stavljena na 29.mjesto. Prilikom dogovora Predsjednika Klubova stranaka o dnevnom redu, sve stranke osim Laburista BiH zahtijevale su da se Inicijativa ne razmatra kao prva tačka.

 Nakon usvojenih 28. tačaka,a prije otvaranja rasprave o Inicijativi, Klub Laburista BiH je predložio prekid sjednice.

Klub vijećnika Laburista BIH smatra da rasprava o Inicijativi zahtjeva puno vremena ali i koncentraciju Vijećnika koji moraju odlučiti o ovom, za građane općine Velika Kladuša važnom pitanju.

S toga, smo tražili dogovor sa pojedinim vijećnicima izvan Kluba Laburista BiH da nam daju podršku za prekid sjednice kako bi ovu tačku mogli razmatrati kao prvu na nastavku sjednice koja ce se održati za 7 dana.

Nažalost, vijećnici drugih stranaka u Općinskom vijeću, koji su bili za takav prijedlog, promijenili su mišljenje.

Još jednom podsjećamo, Klub vijećnika Laburista BIH u Općinskom vijeću Velika Kladuša OSTAJE PRI INCIJATIVI za smjenu Načelnika Općine I ISTU ĆE PODRŽATI NA NASTAVKU SJEDNICE bez obzira na prijetnje koje su upućene prema Edini Abdić, Predsjedavajućoj Općinskog vijeća.

Klub vijećnika Laburista BiH

Velika Kladuša, 11.12.2014.god.