OBAVIJEST ZA JAVNOST PREDSJEDNIŠTVA LABURISTIČKE STRANKE BiH

Na osnovu medijskih najava u proteklo vrijeme, a vezano za stvaranje „nove“ parlamentarne većine u Predstavničkom Domu Parlamenta FBiH, Predsjedništvo Laburističke stranke BiH izdaje slijedeću:

OBAVIJEST ZA JAVNOST

U posljednje vrijeme se u javnosti BiH sve više može čuti manipulacija sa imenom Laburističke stranke BiH kada je u pitanju stvaranje „nove“ parlamentarne većine u Predstavničkom Domu Parlamenta FBiH.

Slijedom navedenog, Predsjedništvo Laburističke stranke BiH obavještava i medije i javnost da nikakav zvaničan akt ili poziv nije dostavljen organima stranke, a koji bi se ticao razgovora oko pomenute većine, te shodno tome Laburistička stranka BiH ne može zauzeti stav po tom pitanju.

Predsjedništvo Laburističke stranke BiH smatra da se želi stvoriti dojam da će doći do ozbiljnih pomaka u prevazilaženju političke krize u BiH, ali da nas od stvarnog cilja dijeli još mnogo. Bilo kakva manipulacija sa imenom Laburističke stranke BiH, nije proizvod stvarnih i ozbiljnih razgovora koje bi organi stranke vodili sa potencijalnim akterima „većine“ u Parlamentu FBiH, već samo puko nagađanje.

Predsjedništvo Laburističke stranke BiH će, ukoliko dođe do eventualnih razgovora, blagovremeno obavještavati i medije i javnost.

 

PR Laburista BiH