Novac za Veliku Kladušu završio u Bužimu?!

Obilježavanje Dana općine Bužim po mnogo čemu oslikava tugu, bijedu, očaj i besmislenost politike „probošnjačkih“stranaka predvođenih SDA-om.

Veličanje lika i djela jedne od najnegativnijih ličnosti naše povijesti, odaje poruku krize vlastitih uvjerenja i zasluga kad je u pitanju društveno uređenje Bosne i Hercegovine i njena opstojnost.

Njihovo uporno iskrivljavanje povijesnih činjenica nas obvezuje da podsjetimo kako Uredba sa zakonskom snagom o proglašenju Općine Bužim u naravi pedstavlja nagradu za opustošenje Velike Kladuše. O tom pustošenju individualnih stambenih, poslovnih i industrijskih objekata postoje audio i video zapisi i svjedočanja kao dokaz barbarskom činu kojeg je davno  trebalo osuditi.

Umjesto osude svjedočimo promenadi političkog bošnjačkog vrha s već otrcanim govorima i frazama o prošlosti s pažnjom usmjerenom na potrošnju „javnog“ novca s ciljem gradnje izborne i post izborne platforme u kojoj se raspodjela „javnog“ novca vrši sukladno izbornom rezultatu, a temeljem osobne ocjene SDA-ovih ministara u Vladi F BiH.

Po tom isprobanom i nadasve nakaradnom ključu, novac namjenjen Velikoj Kladuši dodjeljen je Bužimu!

O kojem se iznosu radi vidljivo je iz isječka razgovora s njihovim Načelnikom kojeg su prenijeli mediji:

„ Sa zadovoljstvom možemo kazati da je općina Bužim u 2020. godini sa nivoa Federacije BiH za infrastrukturne projekte na području cijele općine Bužim obezbijedila i uložila uz podršku premijera Vlade FBiH Fadila Novalića i kadrova SDA ukupno 3.709.615,05 KM a koji prepoznali potrebu naše lokalne zajednice i na taj način učinili je ljepšom, boljom i svakako prosperitetnijom. „

Dirljiv završetak priče u kojoj nedostaje obilazak nekadašnjih farmi u Varoškoj Rijeci trostruko veće vrijednosti od uloženog „javnog“ novca oko kojeg se „svita“ okupila. Opljačkane, uništene, prodane u staro željezo svjedoče o vremenu kad se dostojanstveno živjelo, radilo, stvaralo…..

 

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jelenović, mag.ing.aedif.

 

Dana, 21.02.2021.