NOVA PREVARA NA POMOLU!

Vijest koja je preplavila medije u Bosni i Hercegovini o navodnom kritičnom zdravstvenom stanju Fikreta Abdića Načelnika Općine Velika Kladuša dokaz je da su predstavnici sedme sile pod potpunim patronatom vladajućih političara.

Kada je Bakir Izetbegović požurio da izvjesti javnost o „pobjedi“ SDA nakon održanih Lokalnih izbora izjavljujući: „Nadamo se pobjedi i vodimo za sada u Velikoj Kladuši“, bez da je SDA uopće imala kandidata za Načelnika u ovoj  Općini, mediji u BIH nastojali su takve tvrdnje „ispraviti“ sa senzacionalističkim natpisima o zdravstvenom stanju ponovno izabranog Načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića.

Da apsurd „istraživačkog“ novinarstva kod nas bude i veći, pojedine medijske kuće otišle su tako daleko da su izmislile izjavu  advokata Fikreta Abdića, nastojeći potkrijepiti ovu izmišljotinu za koju su očito dobro plaćeni.

Umrežena reakcija medija i vladajućih političkih partija ima za cilj da prikrije svrhu „Ujedinjenog bloka“ u Velikoj Kladuši kojeg čine SDA, SDP, A SDA, DF, NAŠA STRANKA, KSPP i DNZ – KRAJIŠKA STRANKA, a to je eliminacija Laburističke stranke BiH iz predizborne utrke.

Stranke koje se ne mogu dogovoriti da uspostave vlast na nivou Federacije BiH, stvorile su zajedničku platformu samo na tlu Velike Kladuše i to protiv Laburističke stranke BiH, na način da su direktno učestvovale u pritvaranju Općinskog načelnika Fikreta Abdića i kandidata za tu poziciju na Lokalnim izborima 2020. godine.

Koristeći politički utjecaj u Tužilaštvu i Kantonalnom sudu u Bihaću, Fikret Abdić je protuzakonito zadržan u pritvoru četiri i pol mjeseca. Na jednak način vođene su i istražne radnje radi „sumnje“ bez materijalnih dokaza protiv Nositeljice liste za Općinsko vijeće Elvire Abdić Jelenović, te sudski proces protiv Edine Abdić Pleho, Zastupnice u Skupštini Unsko-sanskog kantona, koji je okončan oslobađajućom presudom.

Unatoč progonu do istrebljenja obitelji Abdić,  Laburističke stranke i njenih kandidata, „ujedinjena“ platforma gore navedenih političkih stranaka doživjela je neuspjeh. Isfrustrirani tom činjenicom, iskoristili su njima svojstven i uhodan oblik krajnje kontroverznog načina pokušavanja dobivanja na pozornosti.

Iz svega navedenog možemo zaključiti da je prvi u Bošnjaka i njegova politička stranka izgubila kuvet (moć, snaga), te da se ovakvim senzacionalizmom želi prikriti njihov Plan B – manipulacija sa glasačkim listićima iz dijaspore!

 

Edina Abdić Pleho

Zastupnica Laburističke stranke BiH u Skupštini USK