Nekad je uz “ACO” sve bilo lako, danas nije tako!

Nastavak predizbornih aktivnosti tokom šestog dana kampanje obilježen je brojnim posjetama simpatizerima Laburističke strnke BiH i potencijalnim biračima u općini Cazin. Slika opustošenih prerađivačkih pogona Agrokomerca od kojih izdvajamo Tvornicu praškastih proizvoda u Ćoralićima, općina Cazin najbolje govori o nedostatku vizije razvoja Unsko- sanskog kantona i maćehinskog odnosa vlasti naspram radničke stečevine.

Danas, Strategija razvoja USK-a za period 2021-2027, niti jednom rečenicom ne navodi postojeće resurse.

Koliko je ta činjenica pogubna, najbolje govori podatak da je prije rata Tvornica praškastih proizvoda u Cazinu plasirala na domaće i inozemno tržište nekoliko stotina proizvoda od kojih su najpoznatiji: JAJA U PRAHU, GOTOVE SMJESE „ ACO“ ZA KOLAČE, PUDINZI, KREME ZA SLASTICE, ADITIVI ZA PECIVA I KRUH, PRAŠAK ZA PECIVO, SLADOLED ….. Ova tvornica je bila ključni partner pekarske industrije bivše Jugoslavije. Brend „ ACO“ i slogan „ Sa smjesom ACO sve je lako“ ima neprocjenjivu vrijednost i ubraja se u nematerijalno bogatstvo radnika i dioničara Agrokomerca od kojih oni koji su stekli pravo na mirovinu žive od 360 KM mirovine.

Laburisti BiH vas pozivaju u zajedničku borbu protiv nepravde, korupcije, pljačke, progona, zastrašivanja i NERADA! Ustanete s nama i odlučno kažete DOSTA!