Naučimo se kritički razmišljati

Bosna i Hercegovina se prema svojoj medijskoj pismenosti ne svrstava među društvo, koje će adekvatno istražiti informaciju koja je sumnjivog sadržaja, nego će ju prihvatiti onakvu kakva je prezentirana u medijskom prostoru. Odnos bosansko-hercegovačkih medija naspram Laburističke stranke BiH i sadržaja, kojeg ista želi plasirati u javnosti, zahtjeva širu elaboraciju za koju nisu dostatne minuta i 40 sekundi predviđenog političkog oglašavanja.

No, predizborno vrijeme je možda jedino u kojem bi medijski prostor trebao biti razvnopravan za sve sudionike izbornog procesa, bez diskriminacije i uskraćivanja medijskog oglašavanja, ali to nije slučaj. Laburistička stranka BiH je, sukladno naputku javnog servisa Federalne televizije redovito dostavljala sadržaj za političko oglašavanje putem emisije Izborna kronika, koji je višeputno interpretiran umjesto objavljen u obliku u kojem je dostavljen.

Fotografije i video isječci nisu emitirani sukladno dostavljenim vijestima. Tijekom dosadašnjih emitiranih emisija Izborna kronika, Laburistička stranka BiH nije imala predviđeni vremenski interval 1:40. Vijesti/sadržaj Laburističke stranke BiH objavljuju se sa danom zakašnjenja.

Slijedom navedenog, Služba za odnose s javnošću Laburističke stranke BiH dostavlja predmetno Reagiranje, te poziva građane da aktivnosti Laburista BiH prate putem službene web stranice:
www.laburistibih.ba i fb stranice Laburističke stranke BiH.