NASTAVLJATE REPRESIJU – MOŽDA ĆE VAM SE POZLATITI

 Politička represija je PROGON pojedinca ili grupe iz političkih razloga, posebno sa ciljem ograničavanja ili sprečavanja njihove SPOSOBNOSTI da učestvuju u političkom životu društva

Bosansko-hercegovačka politička elita na vlasti već od davno je odustala od prezentacije izbornih programa, koji nikad ne zažive. To ni ne kriju. Već nekoliko izbornih procesa svjedočimo „razmnožavanju“ političkih stranka, koje potiču najviše od SDA i SDP BIH, čija je svrha borba za GRANT POLITIČKIM PARTIJAMA.

O svemu tome svjedočimo i na tlu Velike Kladuše. Stranke matice SDA i SDP, te njihovi rasplodi ASDA, DF, NAROD I PRAVDA uz podršku stranaka bez članstva KRAJIŠKE STRANKE (nekad DNZ) i Naše stranke, udružuju „snage“ da se domognu općinskog Budžeta koji je Babo sačuvao.

Sve je to dozvoljeno u demokratskim izbornim procesima, da se razumijemo. No politička represija, koja im je svima zajednički politički i izborni program, NIJE DEMOKRACIJA!

Pobrojana politička elita „opustošila“ je bosansko-hercegovačke privredne resurse bez da je policija napisala nalog sa saobraćajni prekršaj, a kamo li da je netko za isto krivično odgovarao. Dok se je imalo šta uzimati policija i tužilaštvo su bili na stand by aranžamanu.

Kada je kadrovska hobotnica završena, tužilaštva i policija dobili su novu ulogu i „nadležnost“. Akcije pod raznim nazivima, policijska brutalnost, oduzimanje građanskih prava i druge vrste vansudskih kažnjavanja političkih aktivista postale su svakodnevnica i imaju samo jedan cilj OBRAČUN!

Takva politika „ispametila“ je narod, koji ih uopće ne bira tijekom izbornih procesa. Oni izaberu sami sebe po već dobro izrežiranoj predstavi zvanoj demokratski izbori.

Takvom političkom teroru uspio se usprostaviti samo sjevero-zapadni dio Bosne i Hercegovine – Velika Kladuša, koji je danas META!

Srećom, postoji alternativa njihovom  „demokratskom“ procesu, koji se zove Laburistička stranka BiH!

Nastavite i dalje brutalno kršiti ljudska prava, sistemski i represivno urušavati demokratski poredak države, možda će vam se POZLATITI!

 

PR LABURISTI BIH