NASILJE JE KRIVIČNO DJELO

Zbog incidenta izazvanog od strane lokalnog poduzetnika prilikom uklanjanja bespravno izgrađene terase, u sklopu ugostiteljske radnje Oscar, u samom centru grada izdajemo slijedeće

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Laburistička stranka Bosne i Hercegovine oštro osuđuje fizički napad na Općinskog vijećnika Sabahudina Omeragića koji se dogodio, u ponedjeljak 07. maja 2018. godine od strane lokalnog poduzetnika Adema-Ade Pajazetovića.

Budući da se radi o prvenstveno osobi sa invaliditetom, pa i općinskom vijećniku, tražimo hitnu intervenciju i poduzimanje mjera od strane IV Policijske uprave Velika Kladuša i Načelnika Zehrudina Buljića u rasvjetljavanju ovog slučaja. Jednako tako tražimo od nadležnih i rasvjetljavanje slučaja otvorenih prijetnji koje pojedini vijećnici doživljavaju na sjednicama Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša. 

Laburistička stranka BiH svjesna je nervoze pojedinaca koji su navikli prijetnjama, ucjenama i fizičkim zlostavljanjima ostvarivati privatne interese, ali u demokratskom društvu nasilna ponašanja, fizički obračuni i nasrtaji na izabrane zvaničnike i osobe sa invaliditetom su neprihvatljivi i osuđujući.

Laburistička stranka BiH se putem izabranih zvaničnika obratila nadležnim institucijama u Bosni i Hercegovini i tražila od istih da zaustave svaki oblik narušavanja sigurnosti i života građana.

PR Laburisti BiH