Naprasan prekid sjednice Općinskog vijeća Velika Kladuša

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Da je javnost najbolji korektivni faktor govori i panika opozicionih vijećnika na današnjoj sjednici OV dajući joj obilježja „političkog igrokaza“. Umjesto vijećnićkih pitanja otvorila se rasprava koja je prerasla u pravdanje opozicionih vijećnika velikokladuškoj javnosti zbog vidnog ignoriranja problema s migrantima na općini Velika Kladuša i zbog nedolaska na sjednicu Komisije za prostorno planiranje, mjesne zajednice, komunalne poslove i ekologiju na koju su uredno pozvani.

Da li je grižnja savjest, trenutna inferiornost, lijenost i kontinuirana pasivnost u radu opozicionih vijećnika prevagnula u njihovoj ocjeni za prekid sjednice ili se radi samo o trenutnom odmjeravanju snaga, vidjet ćemo u narednom periodu.

Ono što je sigurno jeste da bi prekid ove sjednice ostao nezapažen da se na dnevnom redu nije našao samo prijedlog Odluke o dodjeli priznanja za predstojeći dan Općine, 23.februara.

Iako je već izvjesno da konsenzusa po ovom pitanju neće biti, Predsjedavajući OV je sazvao sjednicu Kolegija za srijedu 13.02.2019.godine.

 

Velika Kladuša, 11.02.2019.                                                         Klub Laburista BiH.