Nakon ove bitke je bitka!

U pripremi svake organizirane prevare nađe se pojedinac opterećen vlastitom savješću spreman da upozori ili nagovjesti da se nešto sprema.

Tako je u vrijeme pripreme neviđenog poslijeratnog progona Fikreta Abdića i Laburističke stranke stigla informacija kako nam se priprema akcija „ tigar sloboda 2020. “ aludirajući na prevaru istog naziva ali davne 1994.

Zvuči nevjerojatno ali kako je vrijeme odmicalo moglo se naslutiti u kom smjeru idu dirigirani napadi vođeni sve prisutnim „udbinim otpadnicima“, uvijek nečijim poslušnicima.

Bez analize ljudi, događaja, postupaka, fokusirajući se samo na vrijeme u kojem živimo, jedino racionalno pitanje je – MOTIV?!

Što bi motiviralo do jučer nepomirljive ciljeve, ideologije, ljude, razapete između prošlosti i sadašnjosti, okupljene oko krvožedne borbe za ljudsku patnju i istrebljenje onih koje gledaju, analiziraju, zamajavaju, lažu?

Neki bi ocijenili da su došla čudna vremena ali je još gora spoznaja da se bitka bije protiv DOBRA, protiv LJUDSKOSTI, protiv MORALA, protiv POŠTENJA, protiv ODANOSTI, protiv SOCIJALNE OSJETLJIVOSTI, protiv RADA, protiv NAPRETKA, protiv SVEOPĆEG RAZVOJA.

Bezbroj zbunjenih promatrača svjedoči jednoj neviđenoj krizi civilizacije na bosansko-hercegovačkom tlu kojoj prkose odvažni, pokušavajući umanjiti posljedice neminovnog sunovrata i obezbjediti samo polaznu osnovu za gradnju novog i pravednijeg društva.

Suština ove borbe je sačuvati razum i sve ono dobro što pravi ogromnu razliku od zla, prihvaćenog i njegovanog u bićima isfrustriranih, bolesnih i pokvarenih zagovornika generacijskog beznađa.

Najavljena akcija ulazi u drugu fazu. Naoko bezazleno preslagivanje, pregrupiranje i uzimanje zaleta pred udar kojeg više, sve i da hoće, ni oni ne mogu zaobići.

Ovaj put je meta tu, ne zbog nečije pobjede, ne zbog nečije predaje već zbog vjere u dobro, u ljude, u generacije, u budućnost.

Uostalom, sloboda ima nevjerojatnu moć i teško da je mogu razumjeti oni što su okovani bilo datim obećanjima, bilo sopstvenim ograničenjima ili pak glupošću.

Naposljetku, nakon ove bitke je bitka!

 

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jelenović, mag.ing.aedif.

 

Dana, 02.02.2021.