NAJAVLJENO „OSLOBOĐENJE“ VELIKE KLADUŠE OD „MONARHIJE ABDIĆ“ REZULTIRALO ANARHIJOM!

Analizirijaću trenutnu situaciju i događaje na tlu Velike Kladuše obavijene izbornim procesom koji nas očekuje u novembru, dovodi nas do zaključka da probošnjačka vladajuća struktura se koristi svim raspoloživim sredstvima (ponajviše budžetskim) kako bi stvorila dojam da upravo ONI nude „prava“ rješenja.

Od kako je ekskaliralo građansko nezadovoljstvo NJIHOVIM načinom ne upravljanja migrantskom krizom, proturječno (paradoksalno) ponašanje probošnjačkih stranaka doseglo je vrhunac.

Na jedan put, politički vrh Unsko-sanskog kantona pravi konkretne poteze po pitanju migranske krize, kao da je ista započela prije neki dan, a ne prije tri godine. Saopćenjima za javnost pozivaju se građani  da poštuju zakone i Ustav, u protivnom bit će sankcionirani,  dok za iste zakoni i Ustav ne vrijedi.

Hapšenje Općinskog načelnika Fikreta Abdića okarakterizirali su kao prvi korak ka izlasku Velike Kladuše iz izolacije, dok su u isto vrijeme, koristeći javni novac (Budžet), potplatili ponavljače prekršajnih i krivičnih djela za narušavanje javnog reda i mira, premlaćivanje i upotrebu vatrenog oružja, pa time „gurnuli“ Veliku Kladušu u medijske crne kronike.

Ukratko, najavljeno  „oslobođenje“ Velike Kladuše od „monarhije Abdić“ rezultiralo je ANARHIJOM.

Nasilno stvaranje kaosa, pa ponuda rješenja za isto izborna je platforma ujedinjenih probošnjačkih stranaka izrežirana u „studiju“ Stranke demokratske akcije i najbolji je pokazatelj šta Velikoj Kladuši i njenim građanima NE TREBA!

Do kud će ići probošnjački izborni paradoks, vidjet ćemo.

Jedno je sigurno, konačnu odluku donosi NAROD!

Edina Abdić Pleho

Zastupnica Laburističke stranke BiH u

Skupštini Unsko-sanskog kantona