Načelnik osigurao 200.000 KM za izgradnju vodovoda Gornji Marjanovac

U kladuškom naselju Jablan, u utorak, 15. augusta, uz financijsku podršku Općinskog načelnika, su počeli radovi na izgradnji vodovoda Gornji Marjanovac. Prvi dio projekta podrazumijeva izgradnju gravitacionog cjevovoda u dužini 2.600 metara, a druga faza će se odnositi na izgradnju razvodne mreže do domaćinstava u dužini od 3.800 metara. Vrijednost projekta „Vodovod Gornji Marjanovac“ iznosi oko 250.000 KM. Sa 200.000 KM u finansiranju učestvuje Općina Velika Kladuša, a preostalih oko 50.000 KM zajednički će snositi „Vodovod i kanalizacija“ i mještani.

Zahvaljujući ovom projektu 82 domaćinstva će u svoje domove dobiti kvalitetnu i higijenski ispravnu vodu za piće, naglasio je Osman Čaušević, izvršni direktor za tehnička pitanja u JKP „Vodovod i kanalizacija.

Oko 97% teritorije općine Velika Kladuša je pokriveno vodovodnom mrežom i da bi se zaokružio cijeli sistem preostala su još tri projekta, vodovod Gornji Marjanovac čija je izgradnja počela danas, te vodovod u Stabandži, i u podzvizdskom naselju Klupe. Radovi na izgradnji vodovoda Gornji Marjanovac bi trebali biti okončani u narednih 30 radnih dana.