MLADI U SJENI POLITIKE

Demokratska organizacija mladih, (ne)vladino udruženje pod kontrolom

Obmana (dez)informacijama na društvenim mrežama dovodi do zabune kod percepcije mladih na društveno politička zbivanja u okruženju. Bombastičan naslov nevladine organizacije koja je godinama pod kontrolom politike jedan je od istih.

Samo istraživanje, a video intervju ponajviše dokazao je da upravljanje anketom, i ovo istraživanje nije niti najmanje relevantno, te da anketar, pogotovo u intervjuu  jasno navodi mlade na odgovor.

Usmjeravati krivnju na politiku, je prozirna priča, obzirom da ni kreatori ankete, a ni sama predsjednica DOMVK-a  već poodavno više nije mlada! Recimo da predsjednica predstavlja NVO, a supruga je političara koji je u zakonodavnoj vlasti USK-a. Očito da ovo nije kompletna priča, već samo onaj dio koji se može  dobro unovčiti.

Takođe, navedeni ekonomista, član je političke partije koja je godinama prije nas stvarala ambijent za odlazak mladih iz Velike Kladuše i u to vrijeme ih je jedino zadržavao vizni režim.

Jedna od pomenutih tema ankete dotakla se nedostatka kulturnih dešavanja, i nedovršene zgrade Centar za kulturu, koja najbolje pokazuje odnos vlasti i stranke iz koje dolaze kreatori ankete jer upravo su oni najprije ugasili sve kulturne manifestacije u našem gradu, a staru zgradu Centra za kulturu razrušili u cilju rekonstrukcije i tako nedograđenu ostavili zbog nedostatka novčanih sredstava i nesposobnosti politike planiranja.

Mladi u svojim razmišljanjima uvijek kao jednu cjelinu gledaju trenutnu vlast koju krive za sve sadašnje probleme, bez analiziranja onih koji su do takve situacije nas doveli. Tada nastupaju ovakvi kreatori anketa koji ih svjesno obmanjuju sa ovakvim i sličnim naslovima.

Samo, žalosna ostaje činjenica, što je mladež ovog videa iskorištena za ličnu promociju, za njihov obračun sa vladajućima. I dalje je samo priča njihov način da zagađuju medijski prostor, dok MLADI LABURISTI svojim aktivnostima ostvaruju značajne rezultate!

Rad sa mladima treba biti planirana, svrsishodna i svjesna potpora kroz njihovo dobrovoljno sudjelovanje, a ne predmet manipulacije. Mladi su budućnost, a budućnost treba graditi, učiti kulturi rada i projektima koji će im osigurati egzistenciju.

I slažemo se, sve će biti crno, dok zajedno ne upalimo svijeću optimizma, i krenemo raditi, a ne pričati!

 

                                                                                                                              PR Laburisti BiH