Migranti pred vratima Evrope – ŠALA, ili NAŠA REALNOST?

Bez obzira na stav Evropske komisije da ne želi finansirati uspostavu centra za smještaj migranata kod Velike Kladuše, jer smatra kako je ta lokacija suviše blizu granice s Hrvatskom, odnosno EU, pa se strahuje kako bi to mogao biti poticaj migrantima da nastave put ka zapadnim državama Evropske unije, kao i jednoglasno protivljenje Općinskog vijeća Velike Kladuše o zabrani uspostave bilo kakvih centara takve vrste na području općine, DA Oni  su tu.

,,Netko” ih je smjestio u  gotovo  ilegalno formiranom ,,migrantskom” centru, u samom predgrađu Velike Kladuše, u mjesnoj zajednici Polje. Pitam se, kakva je to država koja ne poštuje jednoglasnu odluku lokalne vlasti o zabrani uspostavljanja takvih centara na području općine Velika Kladuša?  Kakva je to država koja je ,,gluha”  na vapaj svojih građana ? Ne poštuje se ni stav  Evropske komisije koji je jasan i apsolutan, bravo Mi.

Građani Velike Kladuše sve više strahuju za svoju sigurnost, do kad? Očito je da nešto ne funkcionira, netko ne radi svoj posao. Umjesto da tražimo načine i metode  kako da migrante udaljimo iz našeg grada, pojedine grupe ,,humanista” i ,,humanitarnih’‘ organizacija ih smještaju pred naša vrata u naše dvorište. Od kud vam to pravo, gospodo?  Jedno takvo ponašanje je za svaku osudu i kritiku, takav čin nije moralan niti human, niti herojski. Tko je pitao naše sugrađane u mjesnoj zajednici Polje, šta oni misle o jednom takvom samovoljnom činu određenih grupa i grupacija koji očito ne žele dobro svojim građanima? Tko je nas u ostalom bilo šta pitao?

Laburistička stranka Bosne i Hercegovine, oštro osuđuje ovakvo ponašanje i poziva odgovorne da HITNO  ZABRANE  uspostavu migrantskog centra na području naše općine, te tražimo da poštujete odluke  i stavove Općinskog vijeća općine Velika Kladuša, te da ODMAH  i BEZ OKLIJEVANJA  postupite u skladu s istim.

S poštovanjem.

 

Zastupnik u Skupštini USK_a

Mr.Šahinović Anel, B.Sc.ing.

                                                                                                                                   Datum: 22.11.2018.godine