LOKALNO: POJEDINCIMA SE BLIŽI “KRAJ” POLITIČKE KARIJERE

Dezinformacije od strane DNZ BiH Velika Kladuša objavljene 13.08.2014. godine i nastavak istrošenih priča kako u Kladuši ništa NE IDE KAKO NJIH NEMA Općinska organizacija Laburističke stranke BIH Velika Kladuša oštro osuđuje.

Ogromna šteta koja je nanesena Velikoj Kladuši od interesnih grupica koji su ovu Općinu vodili na način da su njihovi privatni interesi bili na prvom mjestu a onda interesi građana ne može se nadoknaditi preko noći.
Danas mnoge porodice plaćaju ceh takvog rukovođenja jer su krediti koje su podizali kako bi učestvovali u infrastrukturnim radovima još aktuelni, a infrastruktura propala.

 

Građani i javnost moraju također znati da je Organ uprave nekad funkcionisao po motivacionom modelu te da u rukovođenju nije samo učestvovala tad vodeća Stranka nego i Kladuški opozicionari.
Svjedoci smo da su nekad zakleti neprijatelji danas ono što su uvijek bili, partneri.
Nakon 2012. godine nekad ne pomirljive struje odjednom su postali sijamski blizanci. Ista ta grupica ima primanja iz 3,4 izvora od kojih je većina budžetskog karaktera. O čemu je riječ vidljivo je iz njihovih poreznih prijava u zadnjih 10 godina a koje NIKAD neće pokazati JAVNO.

Rekonstrukcija nisko-naponskih mreža na području Velike Kladuše je puno prava njenih građana, a obaveza Elektrodistribucije da istu obave. Nisu to politička pitanja kako to neki žele prikazati.
Nisu Laburisti krivi što se kod građana „pojedinci“ koriste obećanjima umjesto da iste pouče kako kroz institucije i uz manje troškove riješiti neki problem (put, rasvjeta i sl.). Nije to njima interes jer će na taj način ostati bez „posla“.
O razvoju su čuli samo na TV-u a iz udžbenika nisu imali mogućnost jer ih nisu ni imali na fakultetima koji su završili.

Općinska organizacija Laburista Velika Kladuša ne bježi od odgovornosti ali građani i javnost moraju znati da Vijećnici pozicije Općinskog vijeća kao i Načelnik nisu birani pod plaštom Laburističke stranke BiH. Pojedini Vijećnici trenutne većine ali i Načelnik nisu članovi Laburističke stranke BiH tako da nemaju obavezu slijediti politiku iste.

Laburistička stranka BiH neće preuzeti odgovornost za odluke pojedinaca, kako Vijećnika tako i samog Načelnika. Također nećemo dozvoliti javno poturanje odgovornosti za nastalo stanje a koje je izazvano klasičnim mešetarenjem.

Klub nezavisnih Laburista Općinskog vijeća Velika Kladuša je poduzeo određene korake i biće dosljedni dok se isti ne izvrše.
Ono što je činjenica da se POJEDINCIMA BLIŽI “KRAJ” POLITIČKE KARIJERE pa na sve
načine pokušavaju utjecati na odluke pojedinih Vijećnika kako bi održali sebe.
Građani su na Izborima 2012. godine u velikom broju podržali promjene, a svi koji su tu podršku dobili imaju i obavezu prema istima.

PR Laburista BiH