Laburistička stranka BiH: Saopćenje za javnost – 01.10.2014.

Laburistička Stranka Bosne i Hercegovine izražava zabrinutost zbog nesazivanja sjednica Skupštine, odnosno „blokade“ rada zakonodavnog tijela Unsko-sanskog kantona. „Blokada“ je produkt politike obnovljene koalicije SDP i SDA, te prećutne, interesne, suglasnosti stranaka koje su participirale u vlasti s SDP-om, odnosno sa smijenjenim Premijerom Hamdijom Lipovačom u ostavci, a to su A-SDA, S BiH, DNZ I SBB.

Novoformirana, obnovljena koalicija SDP-SDA nastala je kao odgovor na predstojeće izbore kako bi se građani USK-a uvjerili u ono što im pričaju danas i zaboravili teško stanje u kojem se nalazi naše društvo.

 Nezaposlenost koja za sobom vuče bijedu i siromaštvo neće se riješiti „blokadom“ rada Skupštine USK-a, netransparentnim trošenjem budžetskih sredstava u projekte koji za cilj imaju samo kupovinu glasova niti s jednokratnim novčanim doznakama pojedincima, raznim udruženjima građana i manifestacijama lokalnog karaktera.

Laburistička Stranka Bosne i Hercegovine podsjeća da je do izbora ostalo svega 12 dana, da je  nekoliko važnih zakona ostalo u skupštinskoj proceduri i da bi neusvajanje istih povuklo za sobom dodatne troškove zbog mogućeg neusvajanja od strane novog saziva Skupštine.

Nadamo se da obnovljena koalicija SDP – SDA neće čekati zadnji dan ovog saziva Skupštine kako bi po žurnoj proceduri uputila Rebalans Budžeta USK-a. Ako bi se to i dogodilo onda bi taj čin svima trebao biti pokazatelj kako ove Stranke planiraju raditi i nakon Izbora.

 

Pozivamo obnovljenu koaliciju SDP-SDA da u skladu s Poslovnikom Skupštine USK-a pripreme redovnu sjednicu i upute saziv poslanicima.

PR Laburisti BiH

 

Velika Kladuša, 01.10.2014.