LABURISTIČKA STRANKA BIH POVODOM 9. MAJA ODALA POŠTU POGINULIM PRIPADNICIMA NARODNE ODBRANE AUTONOMNE POKRAJNE ZAPADNA BOSNA

Predsjedništvo Laburističke stranke BiH je 2014. godine donijelo Odluku da je 9. maj – dan pobjede nad fašizmom, datum odavanja pošte svim poginulim pripadnicima Narodne Odbrane Autonomne Pokrajine Zapadna Bosna.

Ovaj važan historijski datum predstavlja bezrezervnu borbu za osnovne ljudske vrijednosti i pravo na život u miru i zajedništvu sa ostalim narodima, kao i borbu za temeljne ljudske vrijednostima na kojima počiva suvremeni svijet.

Tim povodom, članovi predsjedništva, izabrani dužnosnici i simpatizeri Laburističke stranke BiH, predvođeni Općinskim načelnikom, gospodinom Fikretom Abdićem, položili su vijence i odali poštu poginulim pripadnicima Narodne odbrane Autonomne Pokrajine Zapadna Bosna na mezarlucima Dubrave, Drmaljevo i Vrnograč, kao i na spomen ploče u Šabićima i Gornjoj Lučkoj.

Laburistička stranka BiH, Općinski načelnik i Predsjedavajući Općinskog vijeća u suradnji sa udruženjima UBNOAR i “JOSIP BROZ TITO” Velika Kladuša položili su vijence palim borcima Narodno Oslobodilačkog Pokreta u Gradskom parku i pred biste narodnih heroja kod JU “Centrom za kulturu i obrazovanje Zuhdija Žalić”.

PR LABURISTI BIH