Laburisti BiH: Politika na USK-u – “Zavadi pa vladaj”!!!

Nepisano pravilo u političkim krugovima „vladajuće elite“ jeste da ne treba održavati sjednice kantonalnih skupština, federalnih parlamenata, državnog parlameta, a u novije vrijeme ni sjednice općinskih vijeća u vrijeme predizborne kampanje.

Tako smo Skupštinu USK-a imali prije 2 mjeseca i kada Premijer u ostavci ne bi imao potrebu da izvrši rebalans Budžeta bilo bi za očekivati da do implementacije izbornih rezultata Skupština neće zasjedati!

Zašto?

Zato jer vladajuća elita strahuje  da će poslanici koji čine opziciju kroz svoje diskusije „osvježiti“ narodu pamćenje o poražavajućim rezultatima  politike vladajućih koju su provodili i koju namjeravaju provoditi u budućnosti.

Od njih sam često znala čuti kako „narod pamti samo ono što se događa u zadnja dva mjeseca“ . To bi bio odgovor svim onima koji se kao ja nekad pitaju: Zašto se putevi rade pred izbore? Zašto se dionice auto-cesta puštaju u rad u sred kampanje? Zašto upravo tad dolaze potencijalni strani Investitori? Zašto se proizvodnje pokreću? Zašto se konkursi raspisuju? Zašto?????

Pored tog što žalosno moramo zaključiti da je bolje ikad nego nikad, nužno je posjetiti da na sve ono što razara naše društvo moramo kontinuirano upozoravati ako već nismo u mogućnosti utjecati na to da se stvari poprave.

Govoreći javno, otvoreno, konkretno o korupciji koja je okupirala naše društvo, obavljamo svoju poslaničku dužnost, a ako uspijemo zainteresirati javnost da to javno oosudi,onda možemo zaključiti da smo taj posao obavljali kvalitetno.

Kada govorimo o USK-a onda nikako nesmijemo zaboraviti da je Premijer u ostavci, Hamdija Lipovača, smijenjen, da Vlada kojom još predsjedava ima svega 4 ministara koje je potvrdila Skupština USK-a, a ostale pozicije nekako iz sjene, privremeno, nelegitimno popunjavaju „zajednički“ kadrovi ujedinjene politike SDA I SDP s obavezama prema svojim dojučerašnjim partnerima A-SDA, S BiH, SBB i DNZ.

U nastojanju da sačuvaju svoju političku propast, posijali su politiku po općinama Usk-a „zavadi pa vladaj“ kako narod nebi vidio ono što i ptice na grani znaju.

Prigodan video:  Privatizacija na Unsko-sanskom kantonu.