LABURISTI BIH KANDIDIRALI BABU ZA NAČELNIKA OPĆINE VELIKA KLADUŠA!

Laburistička stranka BiH je u četvrtak, 30. juna 2016. godine predala kandidacijske liste za Lokalne izbore 2016. godine, u skladu sa Uputstvima o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti.

Vođeni teškim gospodarskim i socijalnim stanjem u Bosni i Hercegovini, posebno na području Velike Kladuše i Cazina, Laburistička stranka BIH smatra da se ekonomija i socijalna osjetljivost moraju graditi iz početka, da su izgubljene sve vrijednosti u društvu, koje se moraju vratiti, te da se masovno iseljavanje stanovništva MORA zaustaviti.

Vladajuće političke stranke vratile su nas 50 godina unatrag. Nekadašnja velika poduzeća danas su u gorem stanju, nego poljoprivredne zadruge 50-ih godina prošlog stoljeća. Stanovništvo je prisiljeno odlaziti izvan svoje domovine u potrazi za zaposlenjem.

Sustavno uništenje lokalnih zajednica, Velike Kladuše i Cazina mogu zaustaviti samo oni, koji su spremni i ZNAJU organizirati lokalnu vlast da bude u funkciji razvoja.

Laburistička stranka BIH, provodeći kandidacijske procese unutar Općinskih organizacija, se rukovodila stvarnom problematikom našeg društva, te je s tim u vezi utvrdila kandidate i nositelje lista, koji mogu odgovoriti takvom IZAZOVU:

– Kandidat za načelnika Općine Velika Kladuša – FIKRET ABDIĆ,

– Nositelj liste za Općinsko vijeće Velika Kladuša – ELVIRA ABDIĆ JELENOVIĆ

– Kandidat za načelnika Općine Cazin – HAKIJA BEGANOVIĆ

– Nositelj liste za Općinsko vijeće Cazin – MIRVET BEGANOVIĆ

 

                                                                                                                                                                PR LABURISTA BIH