KRIZA U FBiH NIJE SLUČAJNA!?

Hapšenjem političkog “lidera” iz vladajuće koalicije u Federaciji BiH a prvenstveno zahvaljujući medijima skrenuta je pažnja javnosti sa gorućih problema i kako stvari stoje vladajući će pokušati takvo stanje zadržati što duže mogu.

7. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH odgođena je zahvaljujući vjestački stvorenoj krizi a interesi građana čiji životi ovise o normalnom funkcionisanju sistema potisnuti su u drugi plan.

Reformski put, reforme koje vladajući putem kontrolisanih medija svakodnevno plasiraju u javnost a koje navodno su pokrenute zahvaljujući njima je samo jedna priča koja za cilj ima obmanu građana i javnosti FBiH kako se nešto radi. Poslije izbora smo prvo imali koaliciju koja je nesto obećavala pa političku krizu. Druga koalicija donijela je “jedinstvo, pomirenje” i sad opet imamo političku krizu, jedan isti akter samo sa drugim partnerom.

Zahvaljujući žongleru i demagogu SDA stranci jedino sto smo poslije izbora dobili jeste veća stopa nezaposlenosti, bijede i siromaštva i ubrzano ekonomsko iseljavanje stanovništva kao najopasniju pojavu.

Činjenica je da se stanje sa ovom koalicijom nije promijenilo a pogotovo je sigurno da se još zadugo neće promijeniti bio neko uhapšen ili na slobodi. Nije slučajno da se sve ovo dešava pred samo podnošenje aplikacije BIH za pristup EU. Kako objasniti da je sve ostalo samo na priči, da su vladajući uspjeli samo iznova zadužiti zemlju a ništa ne uraditi od obećanog na prošlim izborima.

Skoro dvije godine mandata su iza nas SDA kao pobjednik izbora ništa nije uradila ni u jednom segmentu bosansko-hercegovačkog društva. U proteklom periodu imali smo priliku čuti najviše od SDA i njihovih partnera „kako imaju volju, želju, kako su počeli, kako su krenuli, kako će biti, kako planiraju da nešto urade“ ali je istina da nema ničega konkretnog.

Uloga žrtve koju uspješno igra SDA, kojom su dobili izbore ne može obezbijediti napredak naše zemlje, ovakvim potezima jedino uspješno sto su uradili jeste zbrinjavanje supruga, rođaka, poslušnika, nekoliko stotina a možda i hiljada najodanijih kadrova.

 Trebamo se svi zapitati kako naprijed sa ovakvom politikom?!

                                                                                                                             Poslanica u Predstavničkom domu FBiH

                                                    Elma Đogić