Krađa glasova iz dijaspore!!!

Saopćenje za javnost

Nakon javne objave spiska građana koji su prijavili glasanje izvan BiH nastala je panika. Velik broj građana CIK-u je prijavila zlouporabu njihovih podataka. NETKO se poslužio njihovim podacima, prijavio ih za glasanje na adresama za koje nikad nisu čuli i s pravom se pitaju “tko će ih zaštiti u ovoj nadasve brutalnoj krađi?!”

Znajući da mjesto u parlamentu može ovisiti o glasu ili desetak glasova, možemo zaključiti da su akteri ove kriminalne akcije zlouporabom osobnih podataka nastojali sebi osigurati mjesto u zastupničkim klupama.

Kao politički subjekt koji učestvuje u izbornim ciklusu zatražili smo od CIK-a, Agencije za zaštitu osobnih podataka, SIPE i svih drugih relevantnih institucija da poduzmu mjere zaštite izbornog ciklusa i procesuiranje počinitelja ovih radnji. Obzirom na proces prijave za glasanje u inozemstvu, nije teško otkriti počinitelje.

Očekujemo žurnu reakciju, a građane pozivamo da obavezno izvrše provjeru mjesta glasanja jer samo prilikom te provjere mogu utvrditi zlouporabu.

Mjesto glasanja možete provjeriti OVDJE

 

PR Laburisti BiH.