Ko se istine boji, taj o njoj šuti !

Šta bude kad se više miliona svede na 1 ?

Fabrika supa, rižota, majoneza i vegetabilnih ekstrakata je linija koja je posjedovala tehničko-tehnološku opremu ogromne vrijednosti, a koja je danas izmještena iz Velike Kladuše.

Tvornica za proizvodnju lijekova, koja je bila opremljena najmodernijom opremom, prodana je za 1 milion i 500 hiljada KM, iako je stvarna vrijednost dostizala višemilionske cifre izražene u dolarima.

To su još neki od primjera planskog uništavanja Agrokomerca i proizvodnje na tlu općine Velika Kladuša o kojima se skoro pa nikako i ne govori. Ta praksa šutnje i tišine najprisutnija je kod onih ljudi koji su još uvijek uposlenici Agrokomerca. Da bi sačuvali svoja radna mjesta, morali su prihvatiti nove oblike poslovanja, ma koliko oni bili pogrešni i suprotni nekadašnjem sistemu privrednog rasta.

Oni koji su progovorili, platili su visoku cijenu i kategorizirani su kao nepodobni bez obzira na svoje dugogodišnje iskustvo i znanje u procesu proizvodnje, i kao takvi su završili u Udruženju nezaposlenih dioničara.

Takvu podjelu izvršili su uzurpatori koji su došli na tlo Velike Kladuše i vrlo agresivno krenuli u proces uništenja svega što se godinama gradilo, kako bi ostvarili vlastite interese.  Isti ti uzurpatori danas nameću tezu da je Agrokomerc prošlost, međutim uvrštavanjem Agrokomerca u novu Strategiju za razvoj općine Velika Kladuša za period 2021.-2031. godine, odnosno za period 2021.- 2027. godina otvara se put za ponovnu revitalizaciju i procvat ovog kraja.

Sve ono što je bilo pozitivno u projektu nekadašnjeg Agrokomerca bit će primjenjeno u novoj Strategiji, obzirom da Agrokomerc čini 98 % resursa općine Velika Kladuša.