Ko planira kamp ISIL-a, migranata… u BiH?

Prisjetimo se nekih od udarnih naslova raznih portala na temu o kojoj se u BiH, pa i samoj Velikoj Kladuši  potajno govori.  Da li je ISIL u BiH stvarna prijetnja i da li je povezan sa današnjom situacijom sve većeg broja pridošlica sa stranih ratišta, ali i muslimanskih zemalja koje nisu obuhvaćene ratnim stanjem? Tvrdnja da je situacija ozbiljnija nego što se uzima u obzir popraćena je brojnim naslovima i informacijama koje su plasirane u javnost u proteklih par godina. U prilog tome govori i jutrošnji (09. juli 2018.) pronalazak bombe na području užeg dijela općine Velika Kladuša.

Poseban ostvrt pravimo na članke objavljene u razdoblju od 2015. godine pa do danas, u kojima se navodi da je Velika Kladuša krajnja ruta Isilovaca, a koju smatraju za zeleno svjetlo širenju terorizma na zemlje Europe, posebno Njemačka  i  Austrija. Zanimljiva je teza da su upravo Njemačka i Austrija cilj većine ilegalnih imigranata u Velikoj Kladuši. Podsjećamo na članak iz 2015. godine, čiji dijelovi  se nalaze u prilogu, u kojem se kaže da će u Velikoj Kladuši kroz par godina postojati pravo Isilsko naselje, što nas sve podsjeća na upornost da se baš u Veliku Kladušu par godina kasnije, tj. danas, izgradi kamp za ilegalne imigrante. Ignorirajući Odluku OV Velika Kladuša, kao i mišljenje Evropske komisije, da migracioni centar na općini Velika Kladuša nije rješenje zbog blizine granice sa Evropskom unijom, oni i dalje svakodnevno donose nove šatore i usprkos svemu prave kampove.

Protekle godine, na području BiH, pronađene su određene količine ratnog oružja, baš u vrijeme kada je imigrantska kriza izmakla svakoj kontroli. Prenosimo i izravne prijetnje članova ISIL organizacije u kojoj navode da će „Bosnu ubiti“ i da će se vioriti zastave „LA ILLAHE ILLALLAH“. Na teritoriji BiH uhićen je i „mozak“ ISIL-a za kojim se traga par godina, na području SAD-a. Da li je ISIL povezan sa imigrantskom krizom, njihovom zadržavanju baš u Velikoj Kladuši i koliko je to opasno i kolika je prijetnja, ostavljamo Vam da sami zaključite.

 

PR Laburisti BiH