LOKALNO: KLADUŠKI DUŠEBRIŽNICI…

Prva saopćenja i reagiranja Laburističke stranke BIH Općinske organizacije Velika Kladuša izazvale su različite reakcije KLADUŠKIH DUŠEBRIŽNIKA.
Puna su im usta brige za građane Velike Kladuše. O građanima Velike Kladuše znaju puno, znali su i znaju to naplatiti.

Na saopćenje za javnost povodom navodne blokade JKUP Komunalije d.o.o. očitovao se SDP Velika Kladuša kojem je u ovo godina vlasti na Kantonu od naziva SDP ostalo samo P.
Odveli su Kanton na predzadnje mjesto u Federaciji. Zadužili su nas, opustošili privredu, porobili obrazovni sistem i prosvjetne radnike doveli na stub srama. Nepotizam, kriminal, korupcija su riječi koje krase vladavinu SDP-a.
Imaju i dva vijećnika u Kladuškom vijeću. Zabrinuti su za javna preduzeća, posebno za Komunalije kojima za odvoz smeća imaju dužni oko 3000,00 KM. Bilo bi dobro da im to platite.
Imaju vijećnici prihode iz 4, 5 izvora a ista premašuju cifru od preko 5000,00 KM mjesečno. Strašno su zabrinuti.
Vijećnici su članovi Upravnog odbora Doma zdravlja Velika Kladuša (jedno predsjednik, drugo član).
Umiješali su prste u zdravstvo, obrazovanje. Kladuškim školama vladaju porodične dinastije (Murić, Ćufurović, Sulejmanagić, Ćatić, Đogić, Eskić, Hušidić…), nepotizam, korupcija a pošteni prosvjetni radnici su podvrgnuti neviđenoj torturi. Narušeni su stubovi društva, a brinu o građanima Velike Kladuše.
Općinska organizacija Laburista Velika Kladuša će otvoriti „PANDORINU KUTIJU“ o nekim dešavanjima koja nose epitet „javne“ tajne a gdje je ova PARTIJA direktno ili indirektno uključena u Velikoj Kladuši.

Na naše reagiranje „POJEDINCI OSTALI BEZ PRIVILEGIJA-ZBOG TOGA KLADUŠA NAZADUJE“ javio se Krajiški nezavisni info portal poznatiji kao REPREZENT. Traži njegov urednik imena, osvrće se, muči se statistikom, muči se Klubom „16“, nezavisnim klubom, sve ga muči. Smetaju mu mladi ljudi, ljudi bez prošlosti, pa kopa. Doveo je “navodne” stručnjake iz Amerike kako bi riješio svoj problem. Sad izmišljaju projekte (uređenje Grabarske) koji već postoje. Zbog čega?
OBJEKTIVNO, OTVORENO postali ste NEZAVISNI od općinskog budžeta, budžeta javnih preduzeća Velike Kladuše (naknade za Nadzorni odbor, prodaje novina), budžeta Kantonalnih preduzeća (naknade za člana Skupštine preduzeća), nemate više privilegija pa zato reagujete.
Kladuša Vam odjednom nazaduje od kraja 2012. godine, ometate rad Mjesnih zajednica stalno zasjedate, malo Vam info portal, sad idete preko KONCEPTA UNAZADIMO VELIKU KLADUŠU.
Spominjete da nema pozitivnih priča onda Vam NEZAVISNO, OBJEKTIVNO I OTVORENO kažemo da nešto nije u redu. Pitamo se, šta Vam je cilj, za koga radite? Za građane sigurno NE.
Pitamo se što se ne bavite privatizacijskim pljačkama u Velikoj Kladuši (pored Kladušnice) obespravljenim radnicima Saniteksa, Grupeksa, Agrokomerca, lošim stanjem u našim školama, nepotizmom, korupcijom, kriminalnom, lošim stanjem u zdravstvu, lošim stanjem STUBOVA jednog DRUŠTVA.
Laburistička stranka BiH Općinska organizacija Velika Kladuša neće odustati od svojih programskih načela ma koliko otpori bili jaki, ovom društvu trebaju promjene, ovo društvo treba izlaz, ovom društvu treba rješenje a otpori koji spominjete se još uveliko finansiraju iz BUDŽETA i to od one zalihe koja je ostala od ranije, ali i tome će doći kraj.

Dušebrižnika ima svugdje, neki su iskreni a neki i ne, na Vama je da prosudite.

PR Laburista BiH