” Kantonu je potreban dobar domaćin, a to su Laburisti BIH!”

Zbog nedostatka jasnih programa društvo je postalo taocima opstanka na vlasti pod svaku cijenu stranka sa socijalnim i nacionalnim predznakom. Pogubnost djelovanja istih dovela je do uništenja velikih ekonomskih kombinata – jedine realne mogućnosti za oporavak gospodarstva postdejtonske BiH, te masovnog iseljavanje radno sposobnog stanovništva – najvrjednijeg resursa.

Potpuno isključenje spomena o postojanju proizvodno-prerađivačke industrije iz bivše Republike u strategijama razvoja, koje su danas na snazi šalje nam poruku da sadašnje vlasti ne žele i ne znaju pokrenuti ekonomske reforme. U dosadašnjim predizbornim aktivnostima Laburisti BiH su upoznali javnost o stanju nekadašnjih poslovnih jedinica poslovnog sistema Agrokomerc, te o njihovoj ulozi i značaju u vremenu najveće ekspanzije. Resursi na kojima se temeljio ekonomski razvoj u SR BiH raspoloživi su i danas.

„Unsko-sanski kanton je prostor kojeg nitko ne vodi. To su pokazali rezultati sadašnje vlasti. Kantonu je potreban domaćin. Laburistička stranka BiH se pokazala kao dobar domaćin na onom prostoru u kojem obnaša vlast, a to je Općina Velika Kladuša. Naš zadatak je staviti sve resurse na raspolaganje i raditi za boljitak ostanka i opstanka na ovim prostorima. “ , kazala je Elvira Abdić Jelenović, predsjednica Laburističke stranke BiH i nositeljica Liste za Unsko-sanski kanton.