Kako se SDA održala u Velikoj Kladuši?

Poslovna zgrada u centru grada sa 105 kancelarija, namijenjena informatizaciji ukupnog poslovanja Agrokomerca, a protuzakonitim postupcima i pogodovanju pojedinaca, pretvorena je u kadrovske stanove.

Kadrovski stanovi su podijeljeni kadrovima SDA, kao naprimjer majoru Hajrudinu Halilagiću koji je već dobio državno – vojni stan u Jastrebarskom, R Hrvatska.

Naravno, stan u Velikoj Kladuši koji je DOBIO kao kadar SDA, Hajrudin je PRODAO, stavio u džep 150.000 – 200.000 KM, napustio Veliku Kladušu i vratio se u Jasku!!

Što će Agrokomercu major???

Ili Mujčin Besim, došao iz Bosanskog Broda gdje ima kuću koja mu je Odlukom Visokog predstavnika vraćena, rat je proveo u Njemačkoj, DOBIO stan vrijednosti 200.000 KM i poslovni prostor, a onda je otišao raditi u Kantonalnu inspekciju. Kadar je SDA.

Fadil Bihorac koji je jedno vrijeme radio u Agrokomercu i odmah po DOBIVANJU stana ga napustio i zaposlio se u kantonalnom MUP-u. Javnosti je poznat kao vječni član Nadzornog odbora Agrokomerca.

Asim Veladžić doselio iz Bužima, DOBIO kadrovski stan Agrokomerca kao kadar SDA. Trenutno je vijećnik u OV Velika Kladuša i zaposlenik Kantonalnog Zavoda za zdravstveno osiguranje.

I, tako redom svi kadrovi SDA od kojih većina nije radila u Agrokomercu ali su zato bili direktno uključeni u njegovu razgradnju.

Popis onih koji su DOBILI ove vrijedne nekretnine za bezvrijedne certifikate i obogatili se zahvaljujući minulom radu dioničara i stvarnih vlasnika Agrokomerca, zajedno sa dokaznim materijalom odavno su putem Visokog sudskog i tužilačkog vijeća proslijeđeni Tužilaštvu USK-a.

Kako ide procesuiranje najbolje se vidi iz orkestriranih i udruženih napada stranaka na vlast i njihovih medijskih „potrčkala“ na sve što se tiče Udruženja nezaposlenih dioničara Agrokomerca, idejnog tvorca Agrokomerca, Fikreta Abdića i na Laburističku stranku.

Iz ovog ali i drugih primjera najbolje se vidi koliko su Kladuščani platili i nagradili SDA da ih desetljećima pljačka i obespravljuje ali i lakše razumije njihovo nedavno „burgijanje“ u zgradi Općine Velika Kladuša.

 

Dana, 09.02.2024.