„ Ilegalni kamp “ Miral – svojevrsna okupacija (VIDEO)

Nervoza u redovima velikokladuške opozicije može se protumačiti kao otpor aktivnostima Kriznog štaba oko razotkrivanja nezakonitih radnji u „ilegalnom“ migrantskom kampu Miral. Na zahtjev Kluba Laburista, općinska Služba za inspekcijske poslove je poslala Inspektore kojima je u pokušaju vršenja službene dužnosti ONEMOGUĆEN PRISTUP u kamp. Taj čin od strane međunarodne organizacije za migracije IOM možemo nazvati svojevrsnom okupacijom od strane stranih lica.

Da su razmišljanja oko kvalifikacije djela, pa i rada međunarodnih organizacija, Vlade USK-a i ostalih Institucija podjeljena govore istupi opozicionih vijećnika, od kojih je najglasniji vijećnik A SDA. Razumljivo, ako uzmemo u obzir da njegova Partija obnaša vlast na USK-u i da su direktno i indirektno podržali otvaranje „ilegalnog“ kampa Miral i da  pokušavaju opravdati čin oduzimanja slobode građanima općine Velika Kladuša.

Uvijek su najglasniji oni koji najmanje rade i najmanje daju doprinos u razvoju bilo okruženja u kojem žive, bilo lokalne zajednice. Ako ih zovete da vam se pridruže oni to neće, a kad nastavite koračati bez njih, oni se ubiše da vam to pravo ospore.

Sve dok vjerujemo da politika može biti i drugačija, takvi nam ne bi trebali biti važni.

ELVIRA ABDIĆ JELENOVIĆ

Više u video prilogu:

Velika Kladuša, 11.02.2019.