I ove jeseni: Načelnik Abdić i dalje nesebična podrška kladuškim studentima

Prvi je dan mjeseca septembra. Ljeto već skoro iza nas, a jesen počela šareniti mnoštvom svojih boja. U skladu sa godišnjim dobom koje najavljuje svoj skori dolazak, šareni se i politička scena na tlu zemlje bosanske. Tu se najavljuju promjene režima, opozivi i rekreiranje političkih svakodnevnica, a sve, tobože, u korist naroda. Dok roditelji žurno pripremaju školarce za novu školsku godinu, studenti upisuju nove akademske godine, a poslodavci se brinu kako se još jednu zimu zaredom uhvatiti u koštac sa najavljenim pojačanjem epidemioloških mjera jer intenziviranje priče o koronavirusu srazmjerno je padu obima poslovanja u svakoj branši, bh. mediji i dalje u žižu javnosti stavljaju rubni dio naše zemlje i Fikreta Abdića.

Obzirom da je bilo kakva informacija o načelniku općine Velika Kladuša recept za dobar tiraž i veliku čitanost, onda bi osim pokušaja opoziva, mediji trebali ponuditi činjenično stanje i stvarnu sliku onog čemu načelnik Abdić trenutno posvećuje pažnju. U moru svega onog što je, uprkos koronavirusu i još jednom pokušaju destabilizacije načelnika uspješno završeno, ovog prvog septembra izdvojit ćemo roditelje i školarce sa početka ove priče, tačnije studente.

Općinski načelnik već dugi niz godina prepoznaje studente kao ogroman potencijal i garant prosperiteta kladuškog društva, što je i ove godine dokazao financijskom podrškom, odnosno stipendijama. Bez obzira na medijski linč i nezavidnu situaciju, i ove godine su osigurana sredstva onima koji to najviše zaslužuju, a to je 139 velikokladuških studenata koji će za vrijeme trajanja akademske godine biti stipendirani sa po 200 KM mjesečno. Ugovor o stipendiranju, studenti su zajedno sa svojim roditeljima, potpisali 29. augusta. Napomenimo i to da su u odnosu na proteklu, ove godine povećana budžetska sredstva za stipendiranje sa 250.000 KM na 300.000 KM.

Ovom kratkom informacijom, Laburistička stranka želi svim građanima, kako svojim članovima i simpatizerima, tako i onima drugačijeg političkog opredjeljenja, dati do znanja da će općinski načelnik na svaku provokaciju i indirektni napad odgovoriti pozitivnom pričom koja je dokaz njegove posvećenosti kladuškom narodu.

Ilirjana Cakaj Kasumović

Srijeda, 01.09. 2021.