FIKRET ABDIĆ JE DEMOKRATSKA VOLJA GRAĐANA VELIKE KLADUŠE!

Svakog izbornog ciklusa nađe se grupa odbačenih, novopečenih, „za građane spremnih“ lica koja na spomen imena Fikreta Abdića i podjela u Velikoj Kladuši pokušavaju graditi političke programe stranaka¤koalicija¤grupacija, koje navodno, predstavljaju.

Novopečena lica na političkoj sceni, naročito na području Unsko-sanskog kantona,  u tu svrhu, bezrezervnu  pomoć i podršku imaju od ratno-huškaških profitera, koji u sjeni povlače poteze kako da sjeme mržnje prema Kladuščanima,  nakon 20 godina održe u životu.

Sjeme mržnje prema nama  jedino je što je preostalo i što veliča njihovu nekadašnju ratnu moć, silu i snagu.

Žalosna je činjenica da se politička scena u Bosni i Hercegovini pretvorila u POPULISTIČKU ARENU u kojoj se ne biraju sredstva sa kojima će se osigurati naklonost biračkog tijela i da

političke stranke, kao u normalnim sistemima, ne nude konkretne projekte na osnovu kojih će građanima ponuditi kvalitetan  IZBOR.

Za gledanost u medijskom prostoru koriste se svim sredstvima, a kad nijedna metoda ne urodi plodom, koristi se provjereni recept – spominjanje i blaćenje rada i djela Fikreta Abdića, ekonomskog stratega Laburističke stranke BiH, nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH i aktuelnog načelnika Općine Velika Kladuša.

Onom ko GLASNIJE blati i pljuje po Kladuši i našim navodnim „podjelama“ naročito u izbornoj godini, osiguran je dobro plaćeni mandat i zavidan izborni rezultat.

Osvrt na materijalnu i nematerijalnu imovinu krajiških populista stečene na ovaj način,  građanima bi trebao poslužiti  kao pokazatelj o kakvim karakterima i profilima ljudi je zapravo riječ.

Nepoštivanje izborne volje građana Velike Kladuše predstavlja jedan od najvećih udara na prava koja su nam zagarantirana Ustavom Bosne i Hercegovine.

Već u ranijim godinama, građani su osudili takvo ponašanje političara u njihovom najvećem usponu i poslali ih tamo gdje im je mjesto, u POLITIČKI ZABORAV.

Stoga , populisti samo naprijed!

Elma Đogić,

Velika Kladuša, 21.01.2020.