FEBRUARSKA NAGRADA – DA ILI NE?!

Povodom zatvaranja Javnog poziva Komisije za odlikovanja i druga javna priznanja Općinskog vijeća Velika Kladuša, Predsjedništvo Laburističke stranke BIH daje slijedeću

OBAVIJEST ZA JAVNOST

Imajući u vidu ukupnu društvenu, političku i ekonomsku situaciju na području Općine Velika Kladuša, Laburistička stranka BiH nije predložila niti jednog kandidata za ovogodišnja priznanja, pa tako ni za Februarsku nagradu.

Nažalost, više od 20 godina naš grad sustavno propada i, osim, individualnih uspjeha naših sugrađana u njihovim vlastitim karijerama, nije bilo pomaka i uspjeha na polju razvoja i napretka društvene zajednice. Naprotiv, u proteklom periodu zabilježen je enormno veliki broj naših sugrađana, koji su napustili svoje domove, ali i veliki broj onih koji su ostali i nalaze se na rubu egzistencije.

U cilju očuvanja značaja Februarske nagrade, kao i ostalih priznanja, Laburistička stranka BiH je donijela stav da će biti suzdržana pri izjašnjavanju na upućene prijedloge Komisije za odlikovanja i druga javna priznanja, kako na sjednici Komisije, tako i na sjednici Općinskog vijeća, s nadom da ćemo u budućnosti imati veće šanse za razvoj i rad, odnosno za unapređenje naše lokalne zajednice.

                                                                                                                                 Predsjedništvo Laburističke stranke BiH