ELVIRA ABDIĆ JELENOVIĆ: ČEMU STRAH?!

Čekanje konačnih rezultata izbora na općini Velika Kladuša prolazi u „pohodu“ produženih ruku političkih moćnika i onih koji misle da to jesu. Nameću se teme koje imaju za cilj devalvirati izborni razultat Laburističke stranke i njenog kandidata za načelnika Općine Velika Kaduša. Kao što su to bezbroj puta do sad činili novina „Dnevni avaz“ i nezaobilazni JAVNI SERVIS – Federalna televizija ono što nisu uspjeli njihovi naredbodavci demokratskim putem – izborima, oni to čine represivnim metodama blaćenja, klevetanja, vrijeđanja, sijanja mržnje i netrepeljivosti.

Sve snage usmjerili su na destabilizaciju političkih subjekata na tlu Velike Kladuše u namjeri da spriječe postizanje konsenzusa s Laburističkom strankom o smjeru razvoja naše lokalne zajednice.

Naglašavam „ NAŠE LOKALNE ZAJEDNICE“ jer o njenoj sudbini odlučuju građani općine Velika Kladuša preko svojih demokratski izabranih predstavnika!!!!

Zaključujemo da sustavno rušenje Agrokomerca, njegova devastacija i pljačka pod okriljem Vlade Fedeacije i stranaka koje su zajedno činile tu Vladu u posljednjih 20 godina, nije za svo to vrijeme izazvalo ni približnu medijsku pažnju kao što je to izazvala pobjeda Laburističke stranke na ovim izborima.

Zaključujemo da moćnici ti istih političkih partija koje su činile vlast u posljednjih 20 godina i bili na čelu sustavnog rušenja bosansko-hercegovačkog društva nisu bili predmet kritika, analiza, uvreda, omalovažavanja, blaćenja, ponižavanja novina „Dnevni avaz“ i JAVNOG SERVISA – Federalna televizija.

Zaključujemo da njihovi motivi leže u „bolesnoj“ opsesiji likom Fikreta Abdića i u činjenici da su upravo oni ti koji upravljaju navedenim medijima.

Danas se slobodno možemo zapitati: ČEMU TOLIKI STRAH??? Čemu tolika borba za što gore stanje u sredini koja je bila uzor mnogima? Čemu tolika energija za vrijeđanjem i blaćenjem izbornih pobjednika? Čemu toliki otpor svemu što zrači optimizmom i napretkom?

Kriju li to vlastite zločine i učešće u njima?

Kriju li svoju aktivnu ulogu u privatizaciji i pljački bosansko-hercegovačkih poduzeća?

Kriju li svoje kuće, vile, stanove u Bosni i Hercegovini i inozemstvu?

Kriju li svoje štedne i devizne račune?

Kriju li uloženi kapital u Fondove, dionice javnih i privatnih poduzeća u i izvan BiH?

Čega se to boje i što nam to žele sakriti samozvani politički moćnici?!

Možda upravo ono što pokušavaju godinama „prišiti“ Fikretu Abdiću ali neuspjevaju, jer kako

kažu njihove krilatice – „ NAROD ZNA“ da je jedino Babo uvijek bio i ostao „UZ NAROD!“

U Velikoj Kladuši, 20.10.2016. godine