(VIDEO) ELVIRA ABDIĆ JELENOVIĆ: „BHT1, PA ZAR I VI?“

Prilog JAVNOG SERVISA – BHT1 u udarnom terminu Dnevnika u 19 sati počinje pitanjem: Tko bi želio u koaliciju s Fikretom Abdićem koji je osuđen i odslužio kaznu za ratni zločin?

Nakon što je Laburistička stranka BiH objavila svog kandidata za Načelnika općine Velika Kladuša započela je medijska hajka, nalik onoj iz čuvene montirane afere Agrokomerc, gdje se samo tražila glava više ili manje, kako se uzme.

Pobjedom Laburističke stranke na lokalnim izborima pale su mnoge maske od kojih je najveća ona o „zaslužnima“ iz proteklog rata. Na površinu je isplivalo previše „mulja“ kojeg bi centrale političkih stranaka rado sakrile od očiju javnosti. Naša pobjeda se pretvara u dežurnu „temu“ za javne, čaršijske i političke razgovore kako bi se pažnja skrenula s lošeg izbornog rezultata SDA i SBB –a na USK-u. Čaršijska nagađanja idu toliko daleko da se nedavna posjeta inspekcijskih službi naziva sredstvom prisile nad pojedincima koji se spremaju na stranački ili „simpatizerski“ neposluh.

Po svaku cijenu želi se izvršiti pritisak na političke subjekte u Velikoj Kladuši kako bi odustali od dogovora sa Laburističkom strankom o formiranju većine u Općinskom vijeću.

Stvara se problem tamo gdje ga nema i proizvodi se događaj kako bi zanemarili činjenicu da SDA niti u jednoj općini na USK-u ne može formirati vlast bez šire koalicije, osim na Općini Sanski Most gdje to mogu dogovoriti, pod uvjetom da imaju dobre odnose, sa svojim partnerom SBB. To je ujedno i jedina općina na USK-u gdje imaju osvojeno mjesto Načelnika!

Pažnju medija nije zaokupirala ni činjenica da pored Načelnika Sanskog Mosta samo Načelnici općina Velika Kladuša i Cazin trebaju podršku jednog političkog partnera kako bi pored svoje NEUPITNE pozicije imali i podršku većine u Općinskom vijeću.

Ne vide ni problem u formiranju većina u čak pet, od osam općina USK-a, niti u realizaciji odluke „centrala“ SDP i DF (ako ih dosljedno budu provodili) – da mogu koalirati samo sa strankama lijevih opcija!

Javni servis BHT1 se odlučio baviti samo Velikom Kladušom, Fikretom Abdićem i Laburističkom strankom ne pitajući bosansko-hercegovačku javnost : „Tko bi želio ŽIVJETI, a ne KAOLIRATI s onima koji nas 20 godina pljačkaju, siromaše, uništavaju i vuku u sve veću propast ?!“

Velika Kladuša, 24.10.2016.godine