ELMA ĐOGIĆ: PODJELE SU UVIJEK AKTUELNE KAD NE ZNATE O ČEMU PISATI!

Biti ambiciozan, težiti profesionalnosti i karijeri u nekom poslu su pohvalne osobine za svakog čovjeka koji poznaje osnovne moralne i ljudske vrijednosti. Međutim, kada se pojave oni koji su spremni za bonus na plaću i višu poziciju preći preko svih etičkih normi ponašanja, onda nam se u društvu pojavljuje problem.

Podjelama protiv ekonomije u BiH

Midhat Dedić, dopisnik Dnevnog avaza iz Sanskog Mosta, naš sugrađanin dobio je jučer priliku da u Dnevnom avazu odredi Ličnost sedmice i da napiše i poneku riječ. Naravno, osvrnuo se na Veliku Kladušu, njenog načelnika, Laburističku stranku BiH, članove i simpatizere Laburističke stranke i sve one kojima, po njemu, nedostaje nešto u glavi, imaju psihičkih problema.

Da li je on pisao tekst ili morao biti samo potpisnik manje je važno od činjenice da je to morao biti neko iz Unsko-sanskog kantona, neki naš sugrađanin, pa da svi ostali u Bosni kažu pa u Krajini uvijek neke podjele, uvijek uzavrelo. Istina, ovakve priče uvijek gode kada nemate temi za pisanje, ili kada želite skrenuti pažnju javnosti sa gorućih pitanja.

Naš sugrađanin Dedić 2014. godine zajedno sa svojim SBB-om podržavao je parolu Ekonomijom protiv podjela u BiH, danas je evidentno da je lakše ići Podjelama protiv ekonomije u BiH, ako ništa drugo, priča ima dobru čitanost.

Etika javne riječi i kultura dijaloga nisu jače strane našeg sugrađanina Dedića

„Popljuvati“ (nazivati ih raznim imenima) hiljade ljudi, svojih sugrađana, za novinara Dedića je sitnica, po njemu je to moralno čak i društveno prihvatljivo.

Žao nam je Dediću što se tako „hrabro“ ne piše o obespravljenim radnicima Kombiteksa, Polietilenke, Žitoprerade, sigurno su ovakve priče i finansijski manje unosne, lakše je niz dlaku nego uz dlaku.

Nalogodavci ovakvih i sličnih tekstova su davno rekli šta misle o ovom kraju, o ovom narodu, dođu kad im trebaju glasovi, tad su Uz narod a kad sve prođe, pa lakše je reći: „Narode nešto vam nedostaje u glavi“ nego im obezbjediti radno mjesto i dostojan život.

Oni su punih 20 godina na ovakve i slične načine kreirali javno mnijenje u Unsko-sanskom kantonu a prvenstveno u Velikoj Kladuši i upravo zbog toga bosanskohercegovačka javnost (velikim dijelom) ima pogrešnu percepciju prilika koje su potresale ove krajeve.

Mislili da su se izlječili od „bolesti, prehlade, gripe“ koja je „harala“ Bosnom i Hercegovinom i onda im se sve to urušilo kao kula od karata, osnovala se Laburistička stranka, okružena mladim ljudima, mladim ljudima koji su neopterećeni sa ratnim dešavanjima koji imaju široke poglede na svijet.

Da, mladim ljudima koji dolaze iz Velike Kladuše, koji znaju istinu, koji će se boriti za istinu i koji će bitku za istinu dobiti.

To je udarac nalogodavcima ovakvih i sličnih tekstova od kojeg se nikada neće oporaviti!

Nećemo dozvoliti Dediću da bilo ko kleveta ili gradi svoju karijeru na muci ovog naroda. Budite za koga hoćete, imajte svoje mišljenje, ali budite čovjek to nam danas treba, da gradimo puteve zajedništva a ne podjela.

U Velikoj Kladuši uvijek su se gradili putevi zajedništva, nikada se nisu radile podjele i upravo zbog toga smo KORAK ISPRED DRUGIH!

                                                     Poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH