EDINE BEHRIĆU: Ne kiti se tuđim perjem!

Obzirom na javne istupe Edina Behrića vezane uz Laburističku stranku i njenog ekonomskog stratega, Fikreta Abdića, te vrijednosti koje baštinimo iz perioda ekonomskog razvoja našeg kraja, a u cilju istinitog informiranja javnosti, Laburistička stranka BiH daje slijedeće:

  REAGIRANJE

Nedavno je nekoliko portala prenijelo intervju koji je Edin Behrić dao portalu Oslobođenje.ba pod naslovom „Izvoz vode u Hrvatsku bit će još veći!“

Odličan pokušaj stvaranja privida o navodnom „projektu izvoza“ s namjerom da se stvara vještačka slika o boljem životu na tlu Velike Kladuše. Uvjereni smo da je namjerno izostavljena činjenica uz koju ova priča nema smisao, a ta je da je u vrijeme razvoja i procvata Agrokomerca pod vodstvom Fikreta Abdića, idejnog tvorca ovog prehrambenog giganta, izgrađena vodovodna mreža od Velike Kladuše do Maljevca (RH) i od Velike Kladuše do Gejkovca (RH), još davne 1985. i 1986. godine.

Taj vizionar s kojim se poigrava Bosansko-hercegovačka politička elita je prije 30 godina realizirao ono o čemu oni samo pričaju. Tako je i Edin Behrić, kiteći se tuđim perjem, pokušao sakriti da ništa nije uradio na stvaranju uvjeta za realizaciju projekata na kojima je dobio glasove na izborima 2012. godine.

Bježeći od razvoja i operativnih zadataka, koje kao čelnik Organa uprave mora uraditi, nastoji usmjeriti javnost na suradnju općinskih vlasti Velike Kladuše sa susjednim općinama u R Hrvatskoj.

Izgradnja vodovoda je bila dio investiciono – razvojnog programa Agrokomerca i njegovih kapaciteta u susjednim općinama u R Hrvatskoj. Najveći potrošač vode je bio Agrokomerc, odnosno poslovna jedinica ekonomija smještena u Maljevcu gdje se vršila prerarda lucerke i otkup poljoprivrednih proizvoda od kooperanata kao i pretovar vlastite proizvodnje.

Govoriti o izvozu vode malim potrošačima – domaćinstvima, a ne progovoriti o ovim činjenicama znači svjesno skrivati istinu da je „politička elita u BiH“ na čelu sa SDA uništila svu proizvodnju i proizvodne kapacitete ovog nekadašnjeg, svjetski priznatog prehrambenog giganta.

 

                                                                                   PR LABURISTI BIH

Velika Kladuša, 20.05.2015.