Dobili smo izbore u Velikoj Kladuši!

 

Sudeći prema sprezi Tužilaštva, Suda i CIK-a u predmetu protiv Fikreta Abdića i Laburističke stranke, zaključujemo da smo dobili izbore.

Suvišno je citirati odredbe Zakona, Ustava, Konvencija i Povelja koje su ovo uvezano i umreženo društvo Bosansko-hercegovačkih institucija uspjeli prekršiti u tako malo vremena koliko traje borba za pravdu, istinu i pravično postupanju prema legalno izabranom RUKOVODITELJU ORGANA VLASTI U BIH – Načelniku općine Velika Kladuša, Fikretu Abdiću.

Taj otvoreni napad ujedinjenih probošnjačkih stranaka potpomognut „ovisnim“ medijima u režiji Institucija vlasti otkrio je pravo lice bosansko-hercegovačke političke stvarnosti u kojoj glavnu ulogu imaju nesposobni, neuki i politički podobni kadrovi.

Uspjeli su izgraditi društvo u kojem je politička korupcija stil življenja, a borba za vlast jedini umni i fizički napor koji se od njih očekuje.

S toga ne treba čuditi nerazumjevanje svega što se zove RAD i REZULTATI RADA kao ni pretjerana zaljubljenost u prazna obećanja i predizborne parole.

Njihova snaga se ogleda u primjeni režimskih metoda političkog progona s ciljem prikrivanja vlastitih slabosti, neznanja, nesposobnosti i nemoći.

U svom svom bijesu, mržnji i nemoći obrušili su se na Laburističku stranku za koju u javnosti najčešće koriste epitete „obiteljska“, „lokalna“, „mala“, „privatna“, uglavnom kako bi stavili do znanja sebi i drugima koliko je beznačajna.

Ako je to tako kako oni i njihovi dirigirani mediji tvrde, zašto predsjedništvo najveće bošnjačke stranke i njihov vođa raspravljaju o nama?!

Zašto SDA sa svojim ideološkim partnerima SDP-om, DF-om, NAŠOM STRANKOM, A-SDA-om od svih pitanja bitnih za bosansko-hercegovačko društvo samo u rušenju Laburističke stranke i Načelnika općine Velika Kladuša  imaju dogovor?

Zaključak je jednostavan:

Ako razjedinjena „bošnjačka politička elita“ – SDA, SDP, DF, NAŠA STRANKA, A-SDA, pronađe zajednički cilj i pređe preko svih razlika, svađa, netrepeljivosti, ratnih pobjeda i padova, to znači da smo POGODILI U SRIDU.

Da, otvorili smo nova radna mjesta i pokrenuli  razvoj na općini Velika Kladuša!

 

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jelenović, mag.aedif.

 

Dana, 29.10.2020.