Demantij Kluba Vjećnika Laburističke stranke BiH

Klub vijećnika Laburističke stranke na sjednici održanoj dana 22.juna 2020 godine jednoglasno je usvojio Zaključak o upućivanju

DEMANTIJ

U informativnoj emisiji DNEVNIK Radio televizije USK-a emitiranoj 19.06.2020. godine Predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuša, Fikret Bašić je odgovarajući na upit novinarke o ralozima napuštanja Laburističke stranke izjavio: “Tamo gdje se odluke ne donose na organima stranke, tamo i kad postoje odluke organa stranke, gdje se pitaju jedna, dvije ili tri osobe, gdje se ne poštuje volja većine, ne treba ni biti”.

Radi istinitog informiranja javnosti i podsjećanja predsjedavajućeg, ističemo da je Klub Laburističke stranke Općinskog vijeća Velika Kladuša sve odluke vezane uz dostavljene materijale kao i inicijative i prijedloge donosio jednoglasno; kako na sjednicama Kluba tako i na sjednicama Općinskog vijeća.

U situacijama kada neko od vijećnika, zbog opravdanih razloga nije mogao prisustvovati sjednici Kluba ili ju je prethodno napustio stav Kluba koji je donešen uvijek se poštivao.

Tako je bilo sve do političke prodaje tri vijećnika Laburističke stranke među kojima je i Fikret Bašić.

S toga, razlog koji Fikret Bašić navodi u izjavi je samo puki izgovor u pokušaju opravdanja za političku trgovinu kojom je zajedno s Asmirom Ćerimović i Sabahudinom Omeragićem nanio nesagledivu štetu kako stranci tako i biračkom tijelu Laburističke stranke, općini Velika Kladuša i na kraju Općinskom načelniku.

Cijeneći izvještaj novinarki javnog servisa RTV USK-a i obveze profesionalnog izvještavanja, ističemo propust zbog netraženja komentara članova Kluba vijećnika na izjavu Fikreta Bašića.

Molimo da navedeni demanti objavite u narednoj informativnoj emisiji u terminu u kojem se emitirao ispravljeni navod.

KLUB LABURISTA BIH OPĆINSKO VIJEĆE VELIKA KLADUŠA