Da li je Husnija Kudić svojom političkom funkcijom ubrzao prodaju imovine Agrokomerca?

Agrokomerc, jedan od najvećih privrednih giganata nekadašnje Jugoslavije, zahvaljujući destruktivnim političkim snagama i danas plaća visok ceh. To se ogleda i u tezi koja je nametnuta od strane opozicione stranke u OV Velike Kladuše, a koja ističe  da je Agrokomerc „daleka prošlost bez ikakve poveznice sa današnjim vremenom“!?

Ta teza nametnuta je s ciljem da se sapere krivnja sa stranačkih struktura koje su direktno učestvovale u procesu dugogodišnjeg uništavanja imovine Agrokomerca, čime bi strahovito razaranje giganta konačno postalo zatvorena knjiga.

Opozicione stranke također su nametnule tezu „podjela i potrebu za pomirenjem u Velikoj Kladuši“ iako su upravo one te koje na podjelama izgrađuju svoja programska načela i prezentiraju ih građanima Velike Kladuše.

Upoznati smo kojim modelom je započeo proces prodaje u bescijenje imovine Agrokomerca, no veoma je važno spomenuti DINAMIKU prodaje imovine u posljednje četiri godine,  kada je na savjetničku poziciju u Federalnom ministarstvu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u čijem je većinskom vlasništvu, izabran upravo kadar iz kladuške SDA stranke. Kao dokaz tome ide „savjetnikova tišina“ , iako iz „prve ruke“ zna kome je ta IMOVINA namjenjena.

Da li se savjetničkom pozicijom i federalnim budžetom, naročito kroz podjelu poticaja u poljoprivredi, preferiraju isključivo kadrovi SDA stranke u Velikoj Kladuši?

Da li se preferiraju one mjesne zajednice koje po izbornim rezultatima daju podršku opozicionim strankama?

Da li ovakvi potezi vode ka dubljim podjelama ili je to NOVI NAČIN izgradnje „društva pod jednakim uslovima“?

„Šetnja“ federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Dedića i njegovog savjetnika Kudića po kladuškim mjesnim zajednicama, ciljana podjela poticaja za poljoprivrednike iz federalnog budžeta , lažna briga za minuli rad naših sugrađana zapravo je samo maska za oči javnosti iza koje se nalazi upravo ono protiv čega se oni načelno bore, a to su podjele Kladuščana.

Kada vidite ponovnu „šetnju ministra i njegovog savjetnika“ u kostimima kupljenim iz budžetskih sredstava, zapitajte se da li dolaze zbog brige o VAMA ili brige o vlastitoj POZICIJI!

 

Velika Kladuša, 13.09.2021.

Elma Đogić, zastupnica u Parlamentu FBIH