Čestitka za Kurban Bajram

Praznični dani nas obvezuju da još više učvrstimo vjeru jedni u druge. Sa željom da mir koji prati ovaj veliki islamski praznik unese radost u domove, okupi porodice i podstakne na njegovanje temeljnih ljudskih vrijednosti.

 Poštujući vlastita vjerska opredjeljenja, a istovremeno uvažavajući različitost vjerskih osjećanja, ističemo da je tolerancija i međusobno razumijevanje jedini put opstanka zajedničkog života u Bosni i Hercegovini. Vjera je zbližavanja ljudi u molitvi i dobročinstvu, a kurban je put kojim se čovjek približava Allahu Uzvišenom.

Bajram nas podsjeća na obavezu zajedništva u vjeri koja simbolizira hadždž i potrebu međusobnog potpomaganja koju činimo djeleći kurban i zajedničke radosti s našim porodicama, rodbinom, komšijama i svim ljudima dobre volje.

Neka među nama vlada sloga, neka nam zajedništvo u vjeri i ljubavi povrati samopouzdanje, neka svakako radi svoj posao savjesno i odgovorno, neka shvatimo da je tajni uspjeh na ovome svijetu međusobno pomaganje u dobru.

Na ovom svijetu punom iskušenja, dokaz odanosti i vjere do spremnosti na žrtvu Ibrahima kao neka nam bude zvijezda vodilja da i mi slijedimo taj put vjere iskrenosti i međusobnog poštovanja. Svemogućeg Boga molimo da u ovim Blagoslovljenim danima Hadža i Bajrama svima u svijetu podari više zajedništva i saradnje, mudrosti i razuma, pravde i slobode, mira i sreće, napretka i blagostanja.

Molimo Ga da čitavom čovječanstvu, bez obzira na razlike u vjeri i rasi podari više tolerancije, međusobnog razumijevanja, pomaganja u dobru i izgradnji trajnog mira.

Laburistička stranka Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke uz želju da Bajram provedete u istinskoj porodičnoj sreći, radosti, veselju i rahatluku i da svima donese napredak i blagostanje.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

 PR Laburisti BiH