ČESTITKA POVODOM KURBAN BAJRAMA

Poštujući vlastita vjerska opredjeljenja, a istovremeno uvažavajući različitosti vjerskih osjećanja, ističemo da je tolerancija i međusobno razumijevanje jedini put opstanka zajedničkog života u Bosni i Hercegovini.

Vjera je zbližavanja ljudi u molitvi i dobročinstvu, a kurban je put kojim se čovjek približava Allahu Uzvišenom. Kurban Bajram nas podsjeća na obavezu zajedništva u vjeri koju simbolizira hadždž i potrebu međusobnog potpomaganja koju činimo djeleći kurban i zajedničke radosti s našim porodicama, rodbinom, komšijama i svim ljudima dobre volje.

Neka među nama vlada sloga, neka nam zajedništvo u vjeri i ljubavi povrati samopouzdanje, neka svako radi svoj posao savjesno i odgovorno, neka shvatimo da je tajna uspjeha na ovome svijetu međusobno pomaganje u dobru. Na ovom svijetu punom iskušenja, dokaz odanosti i vjere do spremnosti na žrtvu Ibrahima a.s. neka nam bude zvijezda vodilja da i mi slijedimo taj put vjere iskrenosti i međusobnog poštovanja. Svemogućeg Boga molimo da u ovima Blagoslovljenim danima Hadždža i Bajrama svima u svijetu podari više jedinstva i saradnje, mudrosti i razuma, pravde i slobode, mira i sreće, napretka i blagostanja. Molimo Ga da čitavom čovječanstvu, bez obzira na razlike u vjeri i rasi podari više tolerancije, međusobnog razumijevanja, pomaganja u dobru i izgradnji trajnog mira.

Laburistička stranka Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke uz želju da Bajram provedete u istinskoj porodičnoj sreći, radosti, veselju i rahatluku i da svima donese napredak i blagostanje.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

                                                                                PR Laburisti BiH