Čestitka povodom 9. Maja – Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe!

Na današnji dan prije 69 godina, svijet je proslavio pobjedu nad fašizmom jer je 9. maja Njemačka potpisala bezuslovnu kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu. Više od 50 miliona ljudi koji su poginuli u borbi protiv fašizma prevelika je žrtva da bi bila ikada zaboravljena.

Borba za osnovne ljudske vrijednosti i prava te život u miru i zajedništvu sa ostalim zemljama i narodima oduvijek je bio cilj kojem je strepila i naša država, Bosna i Hercegovina. Obilježavanjem ovog važnog historijskog datuma želimo podsjetiti na antifašizam kao vječno opredjeljenje ove zemlje u borbi za temeljne ljudske vrijednosti na kojima počiva napredna Europa, ali i napredni svijet. Njegujući duh antifašizma na najbolji način potvrđujemo pripadnost Europi simbolu bolje i sretnije budućnosti.

Uvjereni samo da ćemo zajedničkim naporima i dobrom voljom svih društvenih, političkih i ostalih faktora u zemlji uspjeti u narednom periodu postati dio Europske unije i time podići opće civilizacijske vrijednosti i standard života kakav zaslužuju građani BiH.

Laburistička stranka BiH svim građanima Bosne i Hercegovine čestita 9. maj – MeĎunarodni dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe.

Polaganje vijenaca povodom Dana pobjede nad fašizmom u gradskom parku 09.05.2014. s početkom 14:00h.