Čestitka povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

Svim građanima Bosne i Hercegovine upućujemo iskrene čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti naše jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.
Ovaj praznik svi mi koji Bosnu i Hercegovinu nosimo u srcu obilježavamo kao praznik jedinstva, odlučnosti i solidarnosti.

Na ovaj dan prije 29 godina građani Bosne i Hercegovine su odlučno stali na stranu svoje domovine i jedinstveno potvrdili njenu nezavisnost kao nedjeljivu državu jednakih prava svih naroda i građana koji u njoj žive.

Zato je naša obaveza da učinimo sve kako bismo sačuvali vrijednosti za koje smo se izborili upravo na ovaj datum, to dugujemo generacijama koje dolaze. Naša je obaveza da vratimo povjerenje mladim ljudima i uvjerimo ih da svoju budućnost trebaju graditi u Bosni i Hercegovini, a ne u drugim zemljama širom svijeta.

Zajedno moramo stvarati bolje životne uslove kako bi mladim ljudima koji tragajući za poslom i boljim uslovima života napuštaju našu zemlju, s pravom mogli poručiti „OSTAJTE OVDJE“. Bosna i Hercegovina je naša domovina i ona nema alternativu.

U želji da nam svaki 1. mart bude razlog za ponos i dostojanstvo, svim građanima Bosne i Hercegovine želimo SRETAN DAN NEZAVISNOSTI BiH.

Pr Laburisti BiH.