ČESTITAMO MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Zaista žena ima neograničenu ljubav, brižnost i nježnost, marljivost, ali i veliku snagu. Žene su duboko osjećajnije, optimističnije gledaju na tešku životnu svakodnevnicu, znaju da iznalaze rješenja čak i kada se čini da izlaza iz problema nema.

One to čine toplinom srca i duše, koja ruši sve predrasude i savladava teške izazove koji nas podsjeća na hrabrost žena koje su se kroz historiju u teškim uvjetima borile za ravnopravnost spolova i svoj položaj u društvu. Ovog dana se iskazuje naša ljubav i pažnje prema ženama na mnoge načine. Jaka žena znači jaka obitelj, zajednica i država, jer žena je temelj obitelji, a žene su vrlo jake i kreativne, no u našem društvu nemaju drugog izbora. Žene u cijelom svijetu, kao i u BiH, susreću se s istim problemima neravnopravnosti. U našoj državi, već godinama su zastupljena tradicionalna uvjerenja koje je društvo nametnulo, a u kojoj muškarac ima jaču poziciju, te se u početku stavlja kao bolji i jači od žene.

Danas je Međunarodni dan žena, koji slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ljepšeg spola. One imaju nezamjenjivu ulogu, kako u privatnom tako i u javnom životu, te bi im zato trebalo odati priznanje i dati jednak značaj kao i muškarcu svaki dan u godini. Iz razloga što ne želimo da žene uživaju samo jedan dan u godini, već svih 365 dana, zato ćemo ukazivati i dati svoj doprinos za prava žene u našem društvu.

Ideja za obilježavanje Međunarodnog dana žena pojavila se prvi put početkom 20. stoljeća u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do porasta loših radnih uslova. Međunarodni dan žena prvobitno je nazvan Međunarodni dan radničkih žena koji se označava svake godine 8. marta.

SVIM ŽENAMA U BOSNI I HERCEGOVINI SRETAN 8. MART.

                                                                                                      PR Laburisti BiH