Bihać, Cazin, S. Most i Sarajevo za vjećnika više u Velikoj Kladuši!

Proizvodnja krize na općini Velika Kladuša je provjeren način skrivanja sopstvenih slabosti, poraza i neprincipijelnosti vladajućih stranaka.

Pod vladajućim strankama podrazumjevamo stranke koje su obilježile našu daljnju i bližu prošlost, koje su svojim političkim djelovanjem i kadrovskim slagalicama, doslovno, uništile privredu Bosne i Hercegovine i urušile svaki oblik života na ovim prostorima.

Neprincipijelne koalicije probošnjačkih stranaka od SDA do SDP i stranaka koje su nasatale iz njihovog inkubitarora stvarale su poligon za prekomjerna zapošljavanja u državnoj administraciji koja je za rezultat imala ogroman broj dobro plaćenih neradnika, nerjetko s kupljenim akademskim zvanjima.

Upravo je proizvodnja neradnika i uhljeba sa zvanjima bez znanja osudila Bosnu i Hercegovinu na dugoročnu stagnaciju.

Skrivanje političke stvarnosti kroz kreiranje iskrivljenih slika u javnosti glavni je zadatak režimskih medijskih kuća ovisnih o budžetima neprincipijelnih koalicija.

Na tom principu je TV USK-a izbacila zvučnu najavu o postizbornim aktivnostima u smislu „ da je Velika Kladuša vječiti Krajški upitnik kada je o politici riječ“ !

Iza zvučne najave o vječitom Krajškom upitniku kriju se rezultati izbora dvojca SDA – SDP i njihove potencijalne suradnje. Radi se o već isprobanom receptu po principu „zavadi pa vladaj“ u kojem stvaraju svađu među svojim dojučerašnjim kolegama iz matice, a nakon što su prethodno stvorili privid jedinstva u postizanju vlastitih ciljeva.

Nakon što se zavjesa spusti, ostaje spoznaja da od 8 općina na USK-u ovaj dvojac predsjedava u 5 ( SDA – Bužim, Bosanski Petrovac, Sanski Most;  SDP – Bosanska Krupa i Ključ ) s evidentno lošijim rezultatom nego je to bio  2016 .godine i s neizostavnim kombinacijama unutar Općinskih vijeća u kojima jedni bez drugih ne mogu formirati vlast.

Nisu to mogli ni u ranijim mandatima ali su skrivajući svoju neprincipijelnost od bosansko-hercegovačke javnosti u biti pogazili odluke centrala stranaka koje se i donose radi te iste javnosti od koje se očekuje da vjeruje u LAŽ zvanu demokratski principi.

Pokazalo se jednostavnijim praviti od Velike Kladuše, Laburističke stranke i vlasti u njoj cirkus za zabavljanje javnosti nego priznati kako je SDA u Bihaću izgubila 3 mandata u Gradskom vijeću, SDP izgubio 1, A SDA izgubio 2 i od 6 političkih subjekata koliko ih je dijelilo 30 mandata 2016., sad ih je ukupno 10.

Nitko se i ne pita zašto su kandidati SDA i SDP za gradonačelnika Bihaća dobili 1.000 – 1.500 glasova manje nego njihove stranke ili zašto koalicija  A SDA , SDP i nezavisni mješung s nivoa Kantonalne vlade nisu mogli ili htjeli uzeti Bihać?!

Kakvog li čudnog raspleta događaja za sadašnju i buduću Vladu USK-a!

 

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jelenović, mag.aedif.

Dana, 07.12.2020.