BAJRAMSKA ČESTITKA LABURISTA BiH

Post nas je učinio zdravijim i duhovno jačim, a naša srca čistijim i samilosnijim, u danima Ramazana bolje smo spoznali sebe i razumjeli druge, podsjetili se da su post, molitva, darežljivost, strpljenje i međusobna solidarnost dio života i praksa svakog iskrenog vjernika.

Bajram je radost u dušama ljudi koji su postom očistili svoje srce od mržnje, svoj jezik od ružnog govora, svoje ruke od ružnog posla. To je dan u kojem pripadnici Islama šalju poruku mira cijelom svijetu, u kojem se iskazuje pokornost Allahu Uzvišenom. Bajramska radost nas vraća u istinskim vrijednostima porodične bliskosti, komšijske pažnje i međusobnog prijateljstva. Radost i toplinu Bajrama dijelimo s porodicom, rodbinom, prijateljima, komšijama i svim ljudima dobre volje misleći o dobru i napretku zajednice i društva u kome živimo.

Laburistička stranka BiH svim muslimanima širom svijeta upućuje iskrene čestitke povodom bajramskih praznika, uz želju da ih provedete u istinskoj porodičnoj sreći, radosti, veselju i miru!

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

 

                                                                                                                                                         PR Laburista BiH