(AUDIO) ZAŠTO SU LABURISTI BiH BOLEST, PREHLADA, GRIPA!?

Diskusija o Informaciji o izvršenim revizijama privatizacije privrednih društva i banaka u FBiH na 7. redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH izazvala je reakcije vladajuće SDA i njenih poslanika, koji su kroz replike istakli da činjenice o privatizacijskoj pljački ne treba iznositi u javnost, da ih ponekad treba i prešutati, a sve sa ciljem obezvređivanja svakog onoga koji ima drugačije mišljenje i u skladu s tim iznosi svoje stavove.

Da SDA pokušava na sve moguće načine negirati svoju ulogu u poslijeratnoj privatizacijskoj pljački ide u prilog i reakcija poslanika SDA iz USK-a Kasima Mulalića koji je naveo, citiramo:

„Prije svega ja sam mislio, mi u SDA smo mišljenja da bolest koju smo imali polako prolazi i da ozdravljujemo, da smo ozdravili ali evo ona pokušava da tu bolest, prehladu, gripu vrati nazad. Mislim da to nije dobro. Prije svega iznosi ovdje ovaj neistine ali nije ona kriva ona je mlada i ona nije akter tih događaja, krivi su oni koji sjede van države Bosne i Hercegovine, nemaju šta radit, ovaj odležali su ono što su trebali ili su trebali mnogo više i nemaju šta raditi nego ovako piskaraju.“

„… SDA je upravo tebi omogućila da sjediš tu gdje sjediš.“

Zašto je diskusija Elme Đogić izazvala gore navedene reakcije poslušajte u audio prilogu.

PR Laburisti BiH