AID U POSJETI VELIKOJ KLADUŠI!

U Velikoj Kladuši u petak, 07.02.2020. godine kao pripadnik političke organizacije Narod i Pravda boravio je bivši direktor Agencije za identifikaciju i dokumentaciju (AID), Kemal zv. Kemo Ademović dočekan od strane članova i simpatizera NIP-a Velika Kladuša.

AID kao tajna policija je dobro poznata hiljadama Kladuščana koji su iznureni njihovim postupcima ali i svjedocima koji su lažno instruisani da svjedoče u procesima protiv pripadnika Narodne odbrane Autonomna pokrajina Zapadna Bosna.

Prvi čovjek ove Agencije u periodu od 1996. do 2001. godine bio je upravo Kemo, također bivši komadant Specijalnih jedinica MUP-a RBiH odlikovan Zlatnim ljiljanom. U tom periodu je podignut najveći broj politički montiranih optužnica ali i izvršeno najviše političkih egzekucija u Federaciji BiH.

Prijetnje, zlostavljanja i mučenja, obmane, zataškavanja, konstrukcije, korupcija, pritisci na pojedince, grupe i grupacije ova policija je vješto koristila u borbi protiv neistomišljenika

Laburističa stranka Bosne i Hercegovine je i ranije upozoravala građane na djelovanje otpadnika i pripadnika tajnih policija a samo njihovo pojavljivanje pod maskom političke organizacije nam govori da isti ne miruju.

Podsjećamo građane na Opće izbore 2018 kada je samo u Velikoj Kladuši preko šest stotina osoba prijavljeno za glasanje izvan BiH mimo svoje volje. Do danas nisu procesuirani oni koji su kao organizirana kriminalna grupa izveli ovo krivično djelo iako su svi materijalni dokazi predati u nadležna tužilaštva.

Laburistička stranka Bosne i Hercegovine poziva nadležna sudska, tužilačka i policijska tijela ali i predstavnike međunarodnih organizacija da odgovore građanima ko su ti koji su im oduzeli pravo glasa 2018. godine?

PR Laburisti BiH