BHRTV – reagiranje na “naručeni” prilog

Odiseja velikokladuškog Općinskog vijeća u kojem 15 vijećnika, suprotno Zakonu, Statutu i Poslovniku o radu ugrožava dignitet ove institucije, poprimila je obilježje „državnog“ pitanja broj jedan!
Umjesto da se vrate u zakonske okvire i općinsku vijećnicu, oni po dobrom starom običaju proizvode krizu, blokiraju rad općinskog vijeća i nanose štetu kompletnoj lokalnoj zajednici.
Podsjetimo, radi se o istim ljudima koji su odbili prihvatiti Odluku o privremenom financiranju, nakon što su prethodno odbili razmatrati i prihvatiti Nacrt budžeta za 2023.godinu, čime su direktno blokirali Organ uprave i sve aktivnosti vezane uz financiranje iz budžeta.
Da im je kreiranje laži jedna od glavnih političkih aktivnosti, a zlouporaba imena Fikreta Abdića provjerena karta za medijsku pažnju u pohodu za jeftine političke poene i dodvoravanje političkom Sarajevu, najbolje govori „naručeni“ prilog na BHRTV-u od subote, 25.02.2023.
U naravi, prilog predstavlja otvorenu spregu vlasti, javnog servisa, državnih, entitetskih i kantonalnih institucija u službi „političkog progona Fikreta Abdića“ s ciljem biološkog istrebljenja i konačnog uništenja.
Koliko moraš biti mentalno poremećena ličnost da ti je glavna vijest vikendom u Dnevniku režiranje laži iz kuhinje SDA i njihovih plaćenika?
Koliko moraš biti jadan, bijedan i očajan da skupiš nekoliko iskompleksiranih lokalnih „ lopova“ i pokloniš im nekoliko minuta državne televizije kako bi bljuvali, lagali, petljali o ljudima i čovjeku koji časno obnaša dužnost Općinskog načelnika?
Koliko moraš biti korumpiran da na poziv „naredbodavaca“ odradiš vijest o događajima o kojima nemaš pojma, koji se i ne tiču Institucije Općinskog načelnika?
Koliki moraš biti „krvnik“ da nečiju glavu staviš na panj samo zbog toga što je častan, vrijedan, pošten, radišan, pleminit i što se ne uklapa u njihovu „bolesnu“, „nakaradnu“ , „izopačenu“ sliku o državi i njenim vrijednostima?!
Iza te spektakularne laži, isto kao i 18.06.2020.godine, stoji politička trgovina uz neizostavne međusobne ustupke i pogodbe.
Onda smo imali „Mostarski sporazum“, a danas imamo jednu od varijanti „Bihaćkih prevara“ u pokušaju formiranja vlasti na USK-u.
Gotovo isti scenarij ujedinjenih političkih partija s likom rođenog gubitnika, kao potencijalne violine u raštimanom orkestru.
Bliži nam se podne 28.02.2023.‼️
Predsjednica Laburista BiH
Elvira Abdić Jelenović, mag.ing.aedif.
Dana, 26.02.2023.