48 SATI POSLIJE

Pravosudni i policijski organi Balkana doista fascinantno troše isprobanu praksu prethodnih senzacionalnih najava putem medija za “borbu protiv korupcije” samo i jedino kad je Fikret Abdić u pitanju. Još jedna u nizu sličnih je INCIDENT “Crvena potjernica” od 29. septembra 2021. godine s početkom u 21.00 sat.

Na isti način, u malo drugačijem sustavu najavljena je afera Agrokomerc; u posljepodnevnim satima putem državne radio-televizije Republike Hrvatske objavljeno je njegovo izvođenje za slučaj “ratni zločin”; u ranojutarnjim satima 18. juna 2020. godine putem entitetskih televizija Federacije BiH uživo emitirano je uhićenje u akciji “Mreža”, a sad simbolično na njegov rođendan i misteriozna “Crvena potjernica” Interpola Zagreb.

Koliko god htjeli gledati pozitivno na budućnost, ne možemo, jer aveti kontra-obavještajnih struktura bivšeg sustava uvijek osiguravaju svoju prisutnost, samo kad je Fikret Abdić u pitanju.

Scenarij koji je pozvao po zlu u INCIDENTU “Crvena potjernica” odigrao bi se drugačije da nije bio audio/video snimak same čine. U protekla 24 sata medijske kuće, pravosudne institucije obiju država i razni internet portali toliko su ogolili tvrdokornu omraženost naspram Fikreta Abdića da je svakom dobronamjernom građaninu jasno za koga i za radi čega iste to čine.

Unatoč tako izrežiranoj hajci na jednog čovjeka i pokušaji da putem istih medijskih kuća “umlače” svoj prvobitni naum najedanput pojavi se “obrazloženje” nesporazuma oko angažmana najveće policijske institucije u BiH – “… Uručenje Poziva za Županijski Sud u Rijeci …” , kojeg uz put rečeno uopće NEMA!

U borbi za što veći tiraž mediji olakšali su analizu događaja unutar 48 sati, kako slijedi:

– najava da je raspisana “Crvena potjernica”,

– MUP Republike Hrvatske nema saznanja o raspisanoj potjernici,

– Ministar pravde BiH nije službeno dobio obavijest o potjernicama,

– na službenim stranicama Interpola nema predmetnih potjernica,

– dolazak službenika SIPA-e sa nalogom za lišenje slobode Fikreta Abdića,

– prekid i neizvršenje naloga za uhićenje bez obrazloženja i bez bilo kakvog dokumenta,

– portparol SIPA-e izjavljuje da ima potjernicu, ali se ne zna zašto nije došlo do uhićenja

– Sud BiH izjavljuje da uopće nema saznanja, niti je otvoren predmet,

– Direktor SIPA-e izjavljuje da nije došlo do uhićenja, jer nema razloga za isto, što potvrđuje i Sud BiH,

– Interpol BiH obavještava Interpol Hrvatska da nije došlo do uhićenja, jer razlozi nisu sukladni Sporazumu iz 2012. godine,

– mediji daju “obrazloženje” za uručenje Poziva za ročište Županijskog suda u Rijeci, bez da je isti uručen niti ga je itko vidio.

I dalje ostaje nejasno tko je zatražio raspisivanje potjernica, tko je o istoj obavijesti medija, tko je poslao službenike SIPA-e bez da se o tome prethodno nije očitovao Sud BIH, gdje je Poziv na ročištu Županijskog Suda i najvažnije, kako bi izgledao scenarij da nije objavljen audio/video snimak pokušaja uhićenja Općinskog načelnika ?!

Težnja i izrežirani scenarij “razotkrivanja” navodnih afera Fikreta Abdića putem medija previše asocira na najveću i najtežu političku aferu u američkoj povijesti “Watergate”, a koja je dovela do ostavke američkog predsjednika Richarde Nixone.

No scenaristi i izvršioci političkog progona Fikreta Abdića zaboravljaju da je upravo ta afera sininom za zloupotrebu političke moći, poput političkih motivirane provale, mito, iznude, prisluškivanje telefona, urotu, opstrukciju pravde, uništavanje dokaza, porezni prijevare, nezakonitu upotrebu vladinih agencija, ilegalne doprinose za kampanje i upotrebu novca poreznih obveznika u privatne svrhe – svega onoga što oni beskrupulozno koriste protiv Fikrete Abdića s ciljem zaštite sebe i svojih lopovluka.

Možda njihovom razotkrivanju neće doprinijeti mediji, ali Fikret Abdić zasigurno HOĆE!

 

Edina Abdić Pleho

Zastupnica u Skupštini USK