‼️Počelo je počelo ……

 

Pripreme za lokalne izbore 2024. su uveliko u tijeku. Prepoznajemo to po učestalim sinkroniziranim aktivnostima policije – inspektorata – tužilaštva – njihovih naredbodavaca i to s ciljem stvaranja novih sudskih predmeta i spektakularnih slučajeva za svakog tko im bude predstavljao političku prijetnju.

Najave visokog predstavnika o izmjeni Izbornog zakona i sprečavanju izborne krađe možda ulijevaju nadu ali kako vrijeme prolazi, a oni koji su najpozvaniji da predano i aktivno rade još na to i ne pomišljaju, teško da možemo napraviti promjenu.

Prije bi se reklo da energija odlazi na preslagivanje snaga, zauzimanje pozicija i preuzimanje poluga kojima će se nastaviti razaranje bosanskohercegovačkog društva, perspektive i općenito svega što nas okružuje.

Poražavajuće je da Vlada USK-a jedino radi na razgradnji Općinskog vijeća Velika Kladuša u namjeri stvaranja krize, nesigurnosti i općeg haosa kao provjerene izborne platforme za nadolazeće lokalne izbore.

U Velikoj Kladuši se naplaćuje podrška za većinu u Skupštini USK-a, trguje se svim i svačim, a najviše praznim obećanjima za usluge, pogodnosti i radnje suprotne Ustavu i zakonu. Ruši se pravni poredak lokalne zajednice i stvara anarhiju u kojoj je jedini cilj nekažnjeno završiti biološko istrjebljenje političkih neistomišljenika.

Savez SDA i NES-a, odnosno A SDA na Unsko-sanskom kantonu dovoljno govori o grčkoj borbi za očuvanje ideje o radikalizaciji BiH i stvaranju „fildžan“ države. Taj savez potvrđuje da je njihovo odvajanje 2006. godine samo novi oblik djelovanja i prešutna raspodjela dobara tretiranih kao politički plijen namijenjen kupovini podrške.

Proces uništavanja „javnog dobra“, društvene i privatne imovine i poduzeća zauvijek je vezao političke partije na USK-u.

Direktni sudionici tih procesa danas su najžešći protivnici Laburističke stranke.

Analizom događaja iz naše bliže i dalje prošlosti slobodni smo zaključiti da su jedino Laburisti ostali dosljedni ideologiji zaštite radničkih prava, ljudskog dostojanstva i općeg dobra, braneći pravo svakog čovjeka na slobodu misli, života, rada i izbora.

Održivi ostanak u Bosni i Hercegovini podrazumijeva rad na stvaranju pretpostavki za razvoj i otvaranje novih radnih mjesta. Parole o lažnom patriotizmu, naručeni medijski članci, prilozi, pa i serijali samo su paravan za nerad, neznanje, nesposobnost, lijenost i samoljublje političara koji nas vuku u propast.

S toga, politička eliminacija kadrova Laburističke stranke pomoću poluga zakonodavne, izvršne i sudske vlasti za njih je jedini spas.

 

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jelenović, mag.ing.aedif.

Dana, 04.07.2023.